Hormonvizsgálat? Menjek ezzel tovább?
Tsh: 4,385
T4:10,32
Túlzott szőrösödéssel mentem el háziorvoshoz, beutalt vérvételre. Tsh és t4 hormonokat néztek, a fent leírtak lettek az eredmények. A háziorvos azt mondta, ezzel nem kell kezdeni semmit.
Én viszont aggódom. Nem kellene más vizsgálatokat is elvégezniük? Pl más hormonokat megnézni, ultrahangot csinálni..
Ez a 4-es tsh közel van a laborlapon 3,6-nak írt normál felső értékhez, de sok helyen olvastam, hogy nőknél a tshnak 2 körül kellene lennie.
És ez a szőrösödés dolog nagyon zavar és kellemetlen, szeretnék ténylegesen utána járni, hogy valóban pusztán genetika-e ahogy ráfogják, vagy esetleg mégis van valami gikszer bennem.
Van itt valaki, aki hasonló cipőben jár/t?
Mit gondoltok, megéri ezzel tovább mennem?
18L
Pedig tovább kéne menned!
Az egyik lehetőség a magánorvos.
Másik a nőgyógyász, aki PCOS-ra is vizsgálhat, mert a szőrösödés annak is lehet a következménye.
Harmadik a háziorvosi bőrgyógyászat, onnan is küldhetnek további vizsgálatokra.
Akkor sajnos marad a magán, mert IR terhelést csak ő kérhet, az államiban amúgy se foglalkoznak vele, ráadásul sokat is kell várni arra (tapasztalat...).
A tsh sok, 2körül kell lennie nőknél akár akarsz babát akár nem, menzeszgondokat okoz (sok volt és elhúzódó...), nekem is okozott és pl 3nál még hullott a hajam, száradt a bőröm, puffadtam, fáradt voltam, 2 alatt semmi bajom már, vérzés is szépen helyrejött!
Nemi hormont kérhet a nőgyógyász is tb-re ha van dokid, nekem is ő kérte és a két féle UH-ot is.
Köszönöm a válaszokat! Magánorvosra sajnos nincs pénzem, hiába dolgozom iskola mellett is, máshová kell a fizetés. :(
Szóval akkor jól olvastam, valóban 2 körül kell lennie a tshnak, akármit ír a laborpapír. Amúgy a hajam nekem is hullik sajnos, fáradékony is vagyok, de a menstruációmmal kapcsolatban nincsenek nagy gondok, 30-32 napra megjön mindig, 3-4 napig vérzek, a fájdalom sem vészes.
Viszont megkaptam még azt is hogy a túlsúlyom miatt vannak ilyen gondjaim... 163cm 71 kg vagyok. Szerintetek ebben lehet valami?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!