Felek, hogyan hat majd a szervezetemre a fogamzasgatlo, kire hogyan hatott?
Pajzsmirigy alulműködésem lett tőle. :\ Mellé lenullázta a libidómat mindegyik, ergo feleslegessé vált.. Egyetlen pozitív hatása: kiszámítható, tolható menzesz.
Ha figyelsz magadra akkor az elhízás és trombózis (főleg vizsgálatok után) csekély dolog, ami engem jobban aggaszt az az abbahagyás utáni káosz... Pattanások, menzesz összevisszaság, zsíros haj, stb.
A meddőség ma már nagyon ritka tőle, ott valószínűleg előtte is volt gond.
A mai tablettáknak már nagyon kics ia hormontartalmúk, azzal szemben az eseményutáni még mindig egy lórúgásnyi hormon, de azzal nem lehet mit kezdeni, mert le kell, hogy válassza a méhnyálkahártyád...
Nekem nem volt konkrét mellékhatása, szedtem fel pár kilót mióta szedem, de azt teljesen megmagyarázza az életmódom (többet stresszelek, elköltöztem otthonról, egyetemre járok) és nem annyi, mint pl. az unokatesómnak, aki félév alatt felszedett egy tízest a gyógyszertől... Ha ilyet tapasztalsz, egyszerűen visszamész és ad egy másikat, mivel ez nem vált be. Okozhat sok mindent, de veszélyes dolgokra elég kicsi az esély. Sokan mondják, hogy csökkenti a libidót, amit megint nem tudok magamnál eldönteni. :)
Ha a vizsgálatokon minden jól ment, nem kell aggódnod. Viszont ha észreveszel magadon valamit, mindenképp kérdezz rá az orvosodnál, ennyi.
Én másfél éve szedem a yadine nevű tablettát. Az első pár szem után csupa piros kis pöttyökkel lett tele az egész bőröm mindenhol, de pár nap alatt elmúlt. Barátom azt mondta, úgyis a pöttyös az igazi, szóval ezután nem foglalkoztam vele. :D De ez csak az elején fordult elő, egyszer. Volt tőle az első pár hónapban libidócsökkenésem, de az is elmúlt. Hatása annyi van, hogy szép tőle a bőröm. :)
20L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!