Gyógyszert szedők segítenének?
Sziasztok!
Holnap fogom bevenni az első szem gyógyszert. (Vasárnap) Nem szedtem még fogamzásgátlót, ezért lehet hülyeséget fogok kérdezni, de az előtte lévő szemeket "kidobom" és így ha a levél végére érek akkor jön meg ismét?
Nem igazán értem, elmondta az orvosom is meg mások is de nem igazán értem még most sem. "Nem kell hozzá diploma" pedig van mégsem értem :D
Segítsenétek? :D
Koszi elore is
Miért kéne akármit is kidobnod? Először is, nem tudjuk melyik tablettát szeded, kombinált-e vagy nem, stb. De vegyük az alapot, amiben van x tabletta és 4 vagy 7 üres, placebo tabletta a VÉGÉN. Én Velgyn-t szedek, ezt az alapján mondom. Az első szemet a menzesz első napján kell bevenni (tehát ha vasárnap nem jön meg, ne vedd be). Szépen naponta egy szem, SORBA HALADVA mivel napra pontosan be van osztva a gyógyszer, más mennyiségű hatóanyag van a tablettákban! Lehetőleg ugyanakkor, pl. este nyolckor vedd be, és az üres, más színű tablettákat is, azok szedése alatt fog megjönni majd. Tehát már vérezned kell amikor elkezded szedni. Az első levél alatt ajánlott kiegészítő védekezést alkalmazni, akármit is ír a tájékoztató, majd ha rendesen megjön, akkor rendben van.
DE EZ CSAK AZ ÉN GYÓGYSZEREM! Lehet nem így kell elkezdeni, stb. Olvasd el a betegtájékozatót a-tól z-ig és ha nem biztos, zaklasd az orvosod, az a dolga, hogy biztonságosan szedd a gyógyszert.
Mercilont irt fel az orvos.
Ha első két nap nekem nagyon kevés(tisztasági elég) akkor is kezdjem el? Borzasztó tanácstalan vagyok.
Nem dobsz ki semmit.
Kombinált tabletta. Azokon általában levannak írkálva a napok, elsősorban azért, hogy tudd követni nem pedig a hatóanyag miatt. Ha megjön beveszed a naphoz tartozó bogyót majd mész sorban. Aranyos nyilak is szoktak lenni amik mutatják az irányt. És addig szeded amíg el nem fogy az összes.
Én mindig kedden kezdem a tablettáim, hétfőn szokott elfogyni a levél. Akkor kivárom a tabletta szerint ajánlott időt. Idióta biztos, mert a betegtájékoztató külön kiemeli, hogy ha mindent jól csinálsz a következő levél első szeme mindig ugyanarra a napra esik majd.
De most ahogy nézem a mercilon is ugyanezt írja le.
"A Mercilon csomag 21 tablettát tartalmaz. A csomagon minden egyes tabletta mellett szerepel a hét azon napja, amikor be kell venni. A tablettákat lehetőleg a nap ugyanazon szakában vegye be, szükség szerint némi folyadékkal. Kövesse az iránymutató nyilakat, amíg mind a 21 tablettát be nem szedi. A következő 7 napon ne szedje a tablettákat. A vérzésnek ezen a 7 napon belül kell jelentkeznie (megvonásos vérzés), ami rendszerint az utolsó Mercilon tablettát követő második-harmadik napon következik be. Az új csomagot a 8. napon kell elkezdeni, még akkor is, ha a vérzés továbbra is fennáll. Ez azt jelenti, hogy mindig a hét ugyanazon napján fog új csomagot elkezdeni, valamint azt, hogy a megvonásos vérzés is többé-kevésbé a hónap ugyanazon napjain fog jelentkezni."
Köszönöm a válaszokat!
Vizualis tipus vagyok inkabb szoval kezembe vettem a tablettat es kibontottam megneztem es teljesen ertheto egyebkent :D
Bocsi az ekezetek miatt. Koszonom megegyszer mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!