Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Kb 4 hónapja nem menstruálok....

Kb 4 hónapja nem menstruálok. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Terhes nem lehetek, de sokat fogytam meg életmódot váltottam a nyáron. Lehet emiatt? Már kezd aggasztani a helyzet!

18L

2016. szept. 7. 13:39
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Ha koplalással fogytál, akkor igen, lehet ettől. Kóros soványságnál, ill. súlyos tápanyaghiánynál a szervezet leállítja a nem létfontosságú funkciókat, a létfontosságúak érdekében. Tehát a szervezet leállítja a peteérést (mivel jelenlegi állapotodban úgysem tudnál egy terhességet kihordani), és az ezen nyert energiát használja fel a légzés és a szívműködés fenntartásához.

Ha ez a helyzet, vissza kell szerezni az egészséges testsúlyt, bevinni a szervezet számára szükséges tápanyagokat, és akkor pár hónap múlva minden helyreáll.

2016. szept. 7. 13:47
 2/3 A kérdező kommentje:
Nem mondanám koplalásnak, de igyekeztem nem nassolni és kevesebbet enni. De azóta sajnos megint többet eszek,de a helyzet ennek ellenére változatlan. Pedig direkt ügyeltem a megfelelő tápanyagbevitelre is. Szerinted ha továbbra is normálisan eszek (bár nehéz lesz, mert sajnos mániákusan számolom a kalóriákat) akkor újra visszaáll?
2016. szept. 7. 16:25
 3/3 anonim ***** válasza:

Írj számokat!

Testmagasság, testsúly, napi kcal! Mennyi idő alatt mennyit fogytál, milyen módszerrel?

Ha azóta van, akkor egyértelmű az összefüggés. És igen, ha beviszel minden szükséges tápanyagot, és emellett a súlyod is az egészséges tartományban van, akkor még visszaállhat. De lehet, fél év-egy év is kell neki. Gyakorlatilag ez a teljes hormonháztartásra kihat, konkrétan a petefészkeknek kell újraindulnia.

Ha eléred a normál súlyt, rendesen eszel, és 3 hónap alatt nem jön meg, akkor viszont mindenképpen doki, mert lehet, gyógyszeres rásegítés is kell.

2016. szept. 7. 16:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!