Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Létezik ilyen? Nagyon megijjed...

Létezik ilyen? Nagyon megijjedtem! Picit hosszú, de kérlek írjatok 1-2 mondatot.

Figyelt kérdés
A történetem júniusban kezdődött. Nem jött meg a menstruációm, csak enyhe barnás folyásom volt. És ez volt júliusban is. Augusztus 2án, miután hazajöttem külföldről(júliusban 2 hetig nem voltam itthon, ezalatt szintén barnás folyásom volt, mint júniusban) elmentem nogyogyaszhoz ezekkel a problemakkal. Volt nőgyógyászati vizsgálat(rakszureshez is) + ultrahang. Akkor megnyugtatott a dokim, hogy nincs semmi baj. Részben kérésemre, részben javaslatára fogamzásgátló tabit irt fel, hogy ha megjön a rendes mensim kezdjem el szedni. 2 héttel később (aug15) jöttek is a szokásos mensigorcsok plusz mellfeszules, örültem, mint majom a farkanak, h végre 2 honap kimaradás utan megjön. Aztan amikor egyik nap lattam is, hogy verzes jelentkezett, aznap elkezdtem szedni a fogamzásgátlót. És most jön a lényeg: 21 tablettabol 18at szedtem be. 18 napig görcsöltem es hol véreztem hol barnas folyasom volt.Illetve fajt az egyik mellem.Felhivtam többször is az orvost. Amikor csak barnaztam azt mondta szedjem tovabb (ez a 10. tabi korul volt), majd mult héten csütörtökön szoltam neki, h verzek, azt mondta kezdjem el a szünetet akkor. 3 tabit hagytam, ami hatravolt, penteken kezdtem a szunetet. ÉS! Vasárnapra erősödött a verzesem, de a tabi abbahagyas utan mar 1 nappal megszunt a mellfajdalom. Tegnap viszont nagyon megijjedtem. Nagyon erős mensigorcs tört rám, hányingerem lett, aztan ereztem h nagyon megindul valami. Kirohantam a mosdora es komolyan mintha minden egyszerre jött volna ki belőlem, erosen véreztem. De mintha darabok szakadtak volna ki belolem. Komolyan saját magamtol rosszul lettem. És kepzeljetek el ezután 1-2 oraval, mintha az elmult hetek torteneseit elvágták volna. Alig van tegnap délután óta egy pici verzesem, mensigorcsom sincs tegnap délután ota. Lehetseges hogy a fogamzásgátló tabletta ütött ki ennyire es most kitisztultam tegnap?Egybol hivtam az orvost tegnap, azt mondta menjek be ha 1-2 napon belül nem csökken a verzesem. De mar tegnap csökkent, és láthatóan azután, hogy az a sok kijött belolem. En a gyogyszerre gyanakszom, mert 3 hete szedtem es azota vereztem. Eloszor szedtem életemben, de azt hiszem nekem ennyi volt belőle.
2016. szept. 6. 09:10
 1/6 anonim ***** válasza:
Na látod, ezért nem lehet egészségügyi kérdésekre látatlanban tanácsot adni. Ha belépsz az orvosi rendelőbe, rögtön látni lehet (kérdezés nélkül !!), hogy hány éves vagy, elhízott vagy sem stb. A leírt tünetek alapján lehetsz akár 15 éves és akár 49 is. Így nem lehet mondani semmi hasznosat sem.
2016. szept. 6. 09:34
 2/6 A kérdező kommentje:
Igazad van!Egyébként 28 eves vagyok, normál/karcsu testalkat. Betegsegeim nincsenek.
2016. szept. 6. 09:41
 3/6 anonim ***** válasza:

Én endometriózisra gyanakodnék. Olvass utána, és mérd fel, hogy mennyire illenek rád a tünetek.

Másrészt, nem írtál kort, így nem tudom, hogy egyáltalán szóba jöhet-e a változókor, édesanyámat erős görcsök, darabos vérömlés emlékeztette, hogy ideje lenne abbahagyni a gyógyszert. Azóta nincs gondja.

Harmadrészt, felkeresnék egy másik nőgyógyászt, ahol ultrahangot is csinálnak, mert szerintem ez nem normális dolog.

2016. szept. 6. 11:36
 4/6 A kérdező kommentje:
írtam az első válasz után, hogy 28 éves vagyok. És csinalt ultrahangot a nogyogyaszom 1 honapja (ezt is írtam). Mindent rendben talált. En erre a hülye fogamzásgátlóra gyanakszom, mert végig a szedése alatt nem voltam jól es érdekes módon ahogy abbahagytam rá pár napra ilyen erős vérzés jelentkezik... Bár most 1 napja már, hogy nem jelentkeztek a görcsök. Eddig ez nagy szó, mert 3 hétig minden egyes nap volt menstruációs görcsöm. Most mintha megszűnni látszana, bár verzesem még van.
2016. szept. 6. 11:59
 5/6 anonim ***** válasza:
A fogamzásgátló inkább csökkenteni szokta a vérzés mennyiségét. Valami nagyon nincs rendben, nem bírja a szervezeted a hormonális beavatkozást. Sokan vannak így. Azt nem mondom, hogy szedd tovább, mert ilyen stresszben sem lehet élni.
2016. szept. 6. 19:08
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!Szerencsére elmúlt az a nagyon erős vérzés, remélem ez mostmar a vége es szépen lassan el is múlik. Mostmár egesz gyenge. Eldöntöttem, hogy nem fogom tovább szedni. Ez volt nekem az első levél életemben, de baromira rossz volt au elmúlt 3 hét, úgy hogy inkabb hagyom a fenébe. Úgyis csak amiatt akartam szedni, hogy ne kelljen minden honapban a mensivel bajlódni, h ugymond en tudjam iranyitani, de nekem ez nem hianyzik, ami volt a szedése alatt...

:)

2016. szept. 7. 08:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!