Menstruáció koleszba? Mit tegyek, hogy ne ázzak be?
A helyzet, hogy idén (9.-től) koleszes vagyok, és hamarosan megjön.
Otthon úgy oldottam meg, hogy tettem egy pokrócot a lepedő felé, és ha reggel azon kaptam magam, hogy átáztam, akkor gyorsan elővettem egy gatyát, bugyit, és rohantam a fürdőbe. (a lepedő így nem lett véres)
De koleszba hogy kéne csináljam? még nem tudom, hogy a másik 10 lány hogy csinálja. Egyáltalán ciki, ha ők majd tudják, hogy mikor-kinek van megjőve?
Használj éjszakai betétet/tampont, extrán bebiztosítva akár egy szorosabb kisnadrággal, sportbugyival.
Különben mindenki mindenkiről fogja tudni mikor menstruál... :)
Mi sose tudtuk kinek van meg éppen, semmi jele nem volt.
Amúgy én úgy szoktam, hogy éjszaka 1x felkelek miatta és cserélek tampont (nem használok betétet). Csak az első két éjszaka kell ezt megcsinálnom, mert a 3-tól már éjszaka nincs is semmi.
De pl. éjszakai betétek a te esetedben biztos jók lehetnek, azok jó nagyok.
Nem ciki, ha tudják, kinek mikor van meg. Te is fogod tudni, kinek van meg, külön téma lesz. A betét meg a tampon is, meg annak kölcsönkérése, és az átázás is. Szóval lánykoleszban nincsenek ilyen titkok nagyon.
Átázás ellen jó nagy betétet és szoros bugyit javaslok. Tampon lenne az igazi, de ha nem használtál még, vagy idegenkedsz tőle, akkor ez kiesik. Ha megpróbálnád, applikátorossal kezdj szerintem, azzal könnyebben boldogulsz eleinte. Hát nagy óvintézkedésnek lehet olyat csinálni, hogy egy jó nagy éjszakai betét egy jó szoros bugyiba, aztán még egy bugyi az egészre, amit kibélelsz még valami nedvszívó cuccal: papírtörlő, papírzsepi, kis kéztörlőrongy esetleg a biztonság kedvéért. Ha oldalt szivárogna valami az első bugyiból, ez a második valószínűleg megfogja majd.
Nem ciki, a világ legtermészetesebb dolga. Sőt, ismert, hogy akikkel együtt laksz, azokkal beáll nagyon hasonló ritmusba. Nekem is majdnem mindig akkor jön meg, mikor lakótársamnak. Hidd el, senki nem fog foglalkozni vele.
Egyébként meg éjszakai betét, egy nagyon masszív bugyi (hülyén hangzik, de a legtöbb bugyimba nem lehet úgy behelyezni a betétet, hogy ne csússzon másszon éjszaka), és magad alá nyugodtan rakhatsz itt is vmi plédet, textil kendőt vagy bármit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!