Volt mar valaki ilyen helyzetben? Fogamzasgatlo problemak
4 eve szedek Dienorette nevu antibebit (Nem tudom, h ez Magyarorszagon kaphato e). Ebben a honapban a koztes verzesem eleg furcsa volt, mert az elozo havikhoz kepes szinte nem is volt meg. Barnas, neha veres folyas.. Az ezelotti honapban is mar tolodott 1 napot, akkor normalisan, szokasosan volt meg, most viszont szinte 0. Pontosan szedtem, nem hagytam ki sosem, beteg sem volt, h antibiotikum kiutotte volna. Tesztet mielott csinaltam volna, jott egy "erosebb verzes" szakasz, ugyh elvetettem, h terhes lehetnek...
Ma beszeltem a dokival telefonon, mert nem rendelt es mondta, h hagyjak ki 1 honapot, varjam meg a menstruaciomat es utana menjek el vizsgalatra. Tudom, nem lehet veszmadar telefonon keresztul egy orvos, de gondoljatok h baj lehet? Vagy uj tabletta eseten kotelezo kihagyni 1 honapot? Koszonom elore is a valaszokat es a megertest! :) Bocsi, h ekezet nelkul irtam de igy gyorsabb!
Hosszú ideig történő szedés során ez normális.
Nekem is egyre később jött meg, egyre kevesebb napig tartott, és egyre kevesebb volt a vér is.
Én abbahagytam, mert szinte már nem is volt vérzésem, meg egyébként sem akartam már tovább szedni.
Nem hiszem, hogy bajt feltételez.
Csak normális, alapod dokid van.
Fogamzásgátló szedése mellett rendszeresen kéne vérvizsgálat, egyéb vizsgálatok, hogy minden rendben van-e. Mert azért eléggé felbolygatja a normál működésünket, végül is mesterségesen működteti a rendszert. Szóval én nem tartom túl jó dolgoknak.
Szóval a dokid csak normális. Egyébként sok doki simán írja a tabikat 10-15 éven keresztül, hogy közben egy vizsgálatot sem kér. Szerintem örülhetsz, hogy a tiéd nem ilyen.
Azért kéri a hónap szünetet hogy magához térjen egy picit a szervezeted, lehet 3-6hónap lesz belőle ha nem jön meg majd. Ha most egyből adna újat (amihez nem kell szünet amúgy) akkor lehet teljesen megszűnne az a kevés vérzés is... Most meglátjátok mi a helyzet és mit kell csinálni vele.
Annyira levitte a hormonszinted a gyógyszer hosszútávon hogy konkrétan nincs méhnyálkahártyád és akkor kell szünetet tartani ha nincs vagy nagyon minimális a vérzés. Nekem is azt mondta hogy akkor szóljak ha nincs vérzés vagy alig alig a szünetben, terhességet pedig mindig zárjam ki ha kevesebb a vérzés. Évente vérvétel és vizsgálat amúgy is kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!