Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Miért fáj a tampon kihúzása?

Miért fáj a tampon kihúzása?

Figyelt kérdés
13 éves lány vagyok, kb egy éve menstruálok, és mivel elég gyakran sportolok, megpróbálkoztam a tamponnal. O.b minit használtam, mikor betettem, minden oké volt, edzésen is sokkal jobban éreztem magam. Megpróbáltam kivenni, de már az elején, mikor elkezdtem húzni, akkor is fájt. Nem telt meg eléggé?

2016. aug. 30. 11:35
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Azért fáj mivel a tampon nem csak a vért szívja magába,hanem mindent ami a hüvelyben van.Ezért a hüvely száraz lesz , és a tampon hozzá tapad a hüvely falához:) Na ezért fáj amikor kihúzod.De mindig lassan es óvatosan szedd ki, közben nyomj. Mintha szülnél😄😄

2016. aug. 30. 11:42
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Vagy szűz vagy, és túlságosan megduzzadt, emiatt fáj kihúzni. Vagy nem telt meg eléggé, és nem csúszik jól.

Keress valami applikátorosat talán (Tampax pl.), azok között van olyan, ami nem ennyire masszív, mint az OB, és könnyebben kijön.

2016. aug. 30. 11:45
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

El kell lazítani. Nekem az első kettő alkalommal annyira fájt kiszedni, hogy konkrétan elkezdtem sírni egy strand wc-jében. (jó, nem sírtam, de a könnyeim kijöttek)

Aztán rájöttem, hogy túlságosan rágörcsölök, csak el kell lazulni. Egy határozott mozdulattal húzd ki, úgy csak az elején kellemetlen. (ne túl gyorsan, és egyenletesen)

2016. aug. 30. 12:49
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek :)))
2016. aug. 30. 13:53
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Azért fáj, mert amikor megtelik nedvessége, vérrel, akkor sokkal szélesebb lesz. Kifelé húzásnál átszakíthatja a szűzhártyádat, és még észre sem fogod venni, mert amúgy is vérzel.
2016. aug. 30. 20:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!