Mióma miatt műtét?
A barátnőmnek miómája van. Eddig az Esmya gyógyszerrel volt kezelve (kb. 8-9 hónapja). Szerdán volt nőgyógyásznál és már csak 10mm-es a mióma, ma volt megint és 33mm-esre megnőtt. A nőgyógyász szerint ha bevállalunk egy gyereket akkor megszűnik a mióma és többet elő se jön vagy gyógykaparás, de az meddőséggel jár és nem is nagyon végeznék el egy 25 éves nőn, merthogy még fiatal.
Gyereket még nem igazán szeretnénk, a meddőség meg nem opció a jövőre nézve.
Akinek van/volt miómája került hasonló helyzetbe? Nektek hogy kezelték a miómát?
Az hülyeség, hoyg a gyógykaparás meddöséggel jár!!!! Még egy abortusz sem jár azzal, pedig ott nagyobb az esély, mert a méhfal valamennyire fel van puhulva, terhesség nélkül semmi esély a meddöségre.
Emmllett a gyógykaparás egyszerü rutinmütét, nem hiszem, hogy ezen problémázni kellene.
Ezen kivül nem valószínü, hoyg miómáról lenne szó, legfeljebb cisztáról, a mióma ugyanis nem tud ilyen hirtelen megnöni.
Ellenben egy terhesség nem gyógyítja meg a miómát.
Az a baj, hogy tegnap nem tudtam vele lenni és csak telefonon beszéltünk egy keveset meg este skype-on. Mutatta a szerdai meg a pénteki ultrahangképet és az egyiken a kép alsó sarkában volt egy kis folt amire azt mondták, hogy mióma, a mostanin meg már középtájt volt egy kb. 2x akkora folt amire szintén azt mondják, hogy ez lenne a mióma ami hirtelen megnőtt. Ami elég fura mert ezek szerint vándorol ami elég fura és az orvosok se értik.
A műtétet többek közt azért sem megvalósítható, mert az orvos szerint ez rettentően nagy (ami azért vicces, mert ahogy olvastam a neten volt akiből ennél nagyobbat is műtöttek ki) és tele van vérrel és ha csinálnának egy egészségügyi kaparást akkor ez kidurrana és sok vérveszteséggel is járna, illetve a méhfal tele van hegekkel ezért lenne nagyobb esélye a meddőségnek is.
Csak én azt nem értem, hogy ha ez tele van vérrel akkor az valahonnan jön bele. Ha meg vándorol akkor meg nem tudja mi vérrel táplálni. Tehát ha nő akkor azt tényleg magától teszi ami esetleg utalhat arra, hogy ez már kezd átmenni káros sejtburjánzásba. Az meg nem igazán jó.
Annyi kérdés merült fel bennem így tegnap amire sajnos barátnőm nem tud választ adni, mert a felét nem értette amit az orvos mondott neki, én meg perpillanat 300km-rel arrébb melózok. Majd csak jövő héten tudok vele menni és akkor teszem fel az orvosnak a kérdéseimet, addig meg marad az idegeskedés.
A barátnöd elöször is keresssen egy NORMÁLIS orvost, mert ez hülye, nem ért semmihez.
Másodzsor olvasson utána, hogy mi a mióma, ciszta, hogy müködik a teste, mert ezek szerint fogalma sincs a témáról, és ezért nem érti, amit mondanak neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!