Így hat a fogamzásgátló tabletta?
Távkapcsolatom van, a szeptemberi találkozóra szerettem volna elkezdeni szedni a tablettát, de egy elég húzós, stresszes hónap van mögöttem, sokat idegeskedtem, így nem jött meg. Pontosabban minden ugyanúgy volt, mint menstruáció alatt, még görcsöltem is, csak nem volt vérzés. (Volt már egyszer ilyen velem, akkor a következő napra pontosan akkor jött meg, amikor kellett, csak 1 kimaradt.)
Tegnap (a 3. napon) bevettem egy tablettát, szedjem tovább, vagy így úgysem hat?
Vérzés nélkül nem hat, semmit se ér, sőt felboríthatja a hormonháztartást csúnyán! Nem játék.
A vérzés azért kell mert olyankor leválik a méhnyálkahártya és peteérésre csak készül majd a szervezet, a gyógyszer pedig nem engedi már felépülni a méhnyálkahártyát olyan vastagra mint kellene és visszafordítja a készülő peteérést.
Na most nálad most nagyon vastag a méhnyálkahártya mivel még nem jött meg (és nem is fog már így ha szeded) és nem lehet tudni hogy van-e peteérés, mert ilyenkor nem tudja már visszafordítani (csak az elején azért 5.napig lehet elkezdeni). Tehát nem véd az első levél így. Majd ha megjön és az első levél utáni szünetben megvolt, utána véd.
A szünetben majd számíthatsz így egy igen erős vérzésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!