PCOS Valakinek már volt vele dolga?
Figyelt kérdés
Már van időpontom orvoshoz, nagy valószínűséggel policisztás ovulárium szindrómám van (PCOS)Kissé utána is néztem de nem beszéltem még olyannal akinak hasonló problémái vannak/voltak. Ha valaki már találkozott ezzel, mire számíthatok? Mik a tapasztalatok?2016. aug. 19. 22:51
1/9 A kérdező kommentje:
Jaj bocsánat kifelejtettem, 15 éves lány vagyok
2016. aug. 19. 22:53
2/9 anonim válasza:
Teherbeesés kategóriába menj. Ott rengetegen vannak.
3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen
2016. aug. 19. 23:49
5/9 anonim válasza:
Hogy ha PCOS akkor van inzulinrezisztenciád is, ami nem gyógyítható és kezelni kell különben 2es diabétesz lesz belőle. Az IR okozza a PCOS-t amúgy. Minden PCOS-s beteg IR-es, de nem minden IR-es ember PCOS-s. Soványan lehet valaki IR-es. IR okoz PCOS-hez hasonló tüneteket de és még sok endokrin betegség amúgy, tehát lehet más. Ráadásul nem nőgyógyász dolga kezelni ezt, a ciszta csak egy tünet ami nem kell hogy jelen legyen. Ehhez endokrinológus kér terheléses inzulint, hormonokat, és meghatározott szénhidrátszámolós diétával, esetleg gyógyszerekkel és sporttal lehet tünetmentesíteni ezeket. Életmódváltás kell. Nem gyógyítható. És nagyon kell figyelni magadra(kontrollok) ugyanis ha van valamilyen endokrin betegséged akkor az vonzza a többit pl pajzsmirigy gondot. Nekem pajzsmirigy alulműködéssel indult vékony nőként... Ez sem gyógyítható, élethosszig tartó hormonpótlás van rá, de tünetmentes is vagyok így. De most már van multicisztám is, ami sporttal és diétával eltűnik, ami hasonló tüneteket okoz a pcos-hez, néha kipattanásosodok, fájnak, és 50%esélyem van a természetes úton történő terhességhez, annyi hogy ehhez nem csatlakozik IR, de figyelek magamra és fél évente kötelező kontroll is van.
6/9 anonim válasza:
Nekem is volt/van. Nagyon hullott a hajam és kideült ,hogy ez áll a háttérben. Elmentem nőgyógyászhoz aki hormon vizsgálatot, és hüvelyi uh-t csinált. Majd írt fel fogamzásglót ,hogy ha majd a későbbiekben szeretnék gyereket akkor szedjek most fogamzásgátlót ,hogy a petefészkeimet stimulálja. A hajhullás meg is áll majd egy év múlva került sor a kontrollra, azt mondta az orvos , hogy felszívódtak. Szedem még most is a fogamzásgátlót, és semmi panaszt nem észlelek. Édesanyámnak is van és neki például szőrös az álla, nekem szerencsére nem volt ilyenem. 20/L
7/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, én endokrinológushiz szereztem időpontot. Valakinek valami sikertörténet? (tudom hogy messze van még de én a meddőségtől tartok a legjobban)
Ja és én a "dagi fajta" vagyok :)
2016. aug. 20. 23:15
8/9 anonim válasza:
Nekem több orvos mondta, hogy meddő vagyok, volt egy Norcolutos hónapom, megjött a havim, utána a doki felírta a clostit, és belőtte az időpontot, mikor legyünk együtt, és az első hónap sikeres volt. 5 éves a lányunk :)
9/9 A kérdező kommentje:
Gratulálok a kisbabához, mindíg jó az ilyen sikertörténeteket olvasni :)
2016. aug. 21. 18:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!