Lehet nem fog megjönni? Mit csináljak? Szedjem majd tovább a tablettát?
Sziasztok! Olyan problémám lenne, hogy én kb fél éve szedek fogamzásgátlót, 21 aktív sárga+ 4 db fehér placebo van benne, tehát folyamatosan szedem. Most kedden kezdődött a placebo szünettabletta szedésem, de amikor vasárnap vettem be a gyógyszert akkor láttam csak hogy a hétfői sárga szemet kaptam be, ugyanis a tárcámba ahol tartom a gyógyszert a vasárnapi szem kiesett a csomagolásból.. egy barátnőm aki szed gyógyszert mondta hogy vegyem be akkor hétfőn a vasárnapit, tehát vasárnap a hétfőit, hétfőn a vasárnapi szemet szedtem be.. nem tudom hogy ebből lehet e gond vagy felborule a rendeszerem, mert nem tudom hogy ez ugye kombinált tabletta és minden napra más hormon van-e. Kedden kezdődött a szünet, és eddig mindig csütörtökön jött meg, de kedden és szerdán már amikor úgymond szünet van mindig jön egy kevés barna folyás, de most nem jött, és egész nap se jött semmi, pedig ma kéne megjönnie. Fájdogál a hasam, érzékenyen fáj a mellem. Attól nem félek hogy terhes vagyok mert a hónapban nem szexeltünk mert a barátom pár hónapra külföldre ment dolgozni. A bnőimmel voltam fesztiválon, egész héten ittam alkoholt meg energia italt és gyorskajákat ettem, nem hánytam ki a gyógyszert, de ez az életmód lehet rá befolyással?
Most felborulhat a menstruációs rendszerem? Vagy mi van ha nem jön meg a napcseréktől? Szombaton kell majd elkezdenem az új levelet.. ha nem jön meg akkor is szedjem rendszerint tovább?
Tehát sárga helyett egy másik sárgát vettél be? Vagy fehér helyett sárgát?
Ha az előbbi, akkor nincs semmi, mivel minden sárga szemben ugyanaz van. Összevissza is szedhetnéd őket, a napok azért vannak odaírva, hogy megkönnyítse. Így mikor ránézel a csomagra, tudod, hogy aznap bevetted-e már vagy sem.
Ha fehér helyett sárgát vettél be, akkor hagyd ki a maradék fehér tablettát és kezd el szedni a következő levelet. Így lehet, hogy nem fog megjönni, az is lehet, hogy pecsételő vérzésed lesz a levél alatt, de majd a következő ciklusra beáll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!