Tényleg fogamzásgátló kell?
én szedek, de azért, mert kell..., enélkül csak rosszabbak lennének a tüneteim...
nem szeretem, mert néha hangulatingadozásaim vannak, illetve a mellfájdalmam még mindig nem múlt el, de ez az egyetlen olyan fajta, ami jó...
az olyan dokit messziről kerüld el, aki minden komolyabb kivizsgálás nélkül felírja a tablettát
Kérdező! Tökéletesen látod. A tabletta nem állítja be a menstruációdat, hanem megszünteti azt, helyette hormonokkal megvonásos vérzést produkál, attól fogsz vérezni kb. 28 naponként.
Tehát ELFEDI A PROBLÉMÁT nem megoldja. Egyébként nekem 19 éves lányom van, kb. 5-6 éve menstruál és talán most kezd közelíteni a viszonylag számolható beálláshoz a mensije. Egy kezemen meg tudnám számolni, hányszor jött meg neki pontosan. És még sem izgulunk, nem rohanunk dokihoz, aki egy dolgot tud csak erre a problémára, a fogamzásgátlót. Pedig a lányom is él már nemi életet. Hidd el nem jó megoldás, és ki tudja mi lesz utána, ha abbahagyod. Szerintem hagyd így ahogy van, a szervezetednek adj időt, majd kialakul és beáll valalmennyire egy viszonylagos rendszerbe. Ne tedd magad tönkre hormonokkal.
Figyelj, menj el dokihoz, mert állhat a háttérben pl. endometriosis. Nagyon ritka, és inkább funkcionális lehet a problémád (vagyis nincs szervi bajod, nem tudják mi az oka), de ki kell zárni.
A görcsölésre és a ciklusbeállításra is lehet segítség a fogamzásgátló. Sokan ódzkodnak tőle, mint a tűztől, mert "jáááááj, nem megoldás"... csak éppen egyik okos sem írta le, hogy akkor MI A MEGOLDÁS egy olyan állapot esetén, aminek nem tudjuk az okát és mechanizmusát.
Egyébként a tabletta protektív az emlő daganatokon kívül megjelenő összes női nemi szervi daganattípussal szemben - ez azért fontos, mert a rendszertelen ciklusú, felborult hormonháztartású nők pont hogy hajlamosabban a daganatokra hosszabb távon. Szóval ezért van ez a "problémaeltusolás".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!