Szűz lány esetében hüvelyi uton hogyan csinálnak egy általános nőgyőgyászati vizsgálatot, egyáltalán van-e különbség ilyenkor szűz és nem szűz között?
én szűz voltam mikor először mentem, és igen kis pálcikával vett mintát, és ujjal tapogatott ki ott bent.
mikor már nemvoltam szűz, akkoris pálcikával vett mintát, de ilyen fémeszközzel is megvizsgált belülről.
amúgy végbélen keresztül mamár nemnagyon vizsgálnak, az én orvosom szerintem a 90hez közelít, olyan idős:D de még ősem vizsgált végbélen.
vannak szűz fémeszközök amik lényegesen kisebbek, így nem sértik a szűzhártyád. a szűzhártya különbensem egy komplett hártya, azon vannak lyukak, vagy egy vagy több. a menstruációs vér is azon távozik. szüzesség elvesztése alatt pedig azt értjük, amikor az a lyuk vagy lyukak tovább szakadnak.
Szül-nőgyógy. klinikán dolgozom, és nálunk a szűzlányokat végbélen keresztül vizsgálják. Ha valakinek nem volt még szexuális kapcsolata, akkor nincs rákszűrés, mert a méhnyakrák azoknál fordul elő, akik szexelnek. A pálcikával baktériumtenyésztésre tudnak mintát venni. A végbélen keresztüli vizsgálat azért kell, mert így tudják megítélni a méh helyzetét, nagyságát. Van, amikor a szűzhártya elég tág ahhoz, hogy az orvos 1 ujja befér, de nem szokták erőltetni a dolgot.
Van kisebb eszköz, de nem szokták ilyen helyzetben használni, nehogy sérülést okozzon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!