Nagyon alacsony FSH- és magas ösztradiolszint mire utal?
Áprilisban voltam nőgyógyásznál azzal a problémával, hogy 50-55 naposak a ciklusaim, az arcom rettenetesen pattanásos és erősebb a szőrnövekedés. Az UH-on PCO jellegű petefészkeket állapított meg, továbbküldött hormonvizsgálatra, ahol az LH mérése kimaradt. A ciklus második napján történt a mérés, ahol az alábbi eredmények születtek (csak ez a kettő, amivel gond lehet, a többi normál tartományba esik):
FSH 1.0 U/l
Ösztradiol 57 pmol/l
A második hormonvizsgálatra már máshová mentem, ott csak a progeszteront és az ösztradiolt mérték, és ugyanazt a ciklust érinti, ami az előzőt is.
Ösztradiol 955 pmol/l (luteális fázis normál érték: 161-774 pmol)
Mivel ennyire lehetetlen a ciklusom, pontosan nem behatárolható, hogy mikor volt ovulációm, csak tippelni tudom, hogy luteális fázisban volt a mérés, mert kb. egy héttel a vérzés előtt volt a vérvétel, szóval szerintem felesleges volt a mérésük :(
nőgyógyászaton nem mondtak semmit ?
bőrgyógyászat ?
Bőrgyógyászaton kezdtem a történetemet: antibiotikum, antibiotikumos kenőcs, de kb. annyit használt, hogy kb. több ezer forintom feleslegesen ment el rá, ugyanis semmit nem használt; azért küldtek tovább a nőgyógyászatra, mert már akkor szóba került a PCOS.
Már kezdem nagyon reménytelennek látni az egészet :(
hát menj vissza nyugodtan és várd meg hogy mit mond
ha meg nem az ő hatásköre azt csak megmondja milyen irányban kell tovább vizsgállódni
esetleg egy másik bőrgyógyászt kereshetsz időközben ha a mostani nem tud mit kitalálni
"rosszabb" esetben majd endokrinológiára tovább küldenek
már úgy rosszabb hogy elég hosszú az előjegyzésük ezen szakrendeléseknek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!