Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Miert lehet az h havonta 2x...

Miert lehet az h havonta 2x jon meg?

Figyelt kérdés
Interneten kutakodtam de ertelmes valaszt nem talaltam. 13/L vagyok es 10,5 eves korom ota van meg. 11-12 eves koromban mar beállt es napra pontosan 28 napra jott meg de mar kb 1 éve havonta 2x jon meg. Mi ennek az oka? Nem aggodom annyira kene? Fogamzasgatlo?

2016. júl. 28. 20:46
 1/8 anonim ***** válasza:

Valószínűleg még nem állt be rendesen a ciklusod, vagy pedig valami miatt felborult a hormonháztartásod. Fogamzásgátló szabályozhatná ugyan, de ilyen fiatal korban nem ajánlom (szerintem nődoki sem írná fel), viszont van egy gyógynövényes étrendkiegészítő PREMENS a neve, ez is nagyjából helyreállítja a ciklust! Gyógyszertárban lehet kapni vény nélkül. Én felnőtt nő létemre (36 vagyok) évekig küzdöttem azzal, hogy rendszertelenül, vagy többnyire 3 hétre jött meg...nődokim javasolta a PREMENS-t, mert más egészségügyi probléma miatt fogigátlót nem kaphatok és pár hónap után beállt olyan 26 nap körülire...

Egyébként egy nőgyógyászati kivizsgálást mindenképp javaslok, mert bármi állhat a háttérben...

2016. júl. 28. 22:02
 2/8 anonim ***** válasza:
Én azért keresnék fel egy nőgyógyászt ezzel, mert még ilyen fiatal vagy. Ha bármi gond van, még most derüljön ki, ne később. De egyáltalán nem biztos, hogy baj van! Egy kicsit azért aggódj, de éppen csak annyira, hogy menj el a dokihoz és mondd el neki mi a baj :)
2016. júl. 28. 22:11
 3/8 anonim ***** válasza:

Na most ez a havonta kétszer jön meg mit jelent? Mert ha hónap első napján megjön, és 28 napos a ciklusod, akkor hónap végén is meg fog jönni, ez normális.

Vagy neked hány nap telik el két egymást követő mensi első napja között? Kettő hét? Mert az tényleg nem normális.

2016. júl. 28. 23:35
 4/8 anonim ***** válasza:
Szerintem semmi bajod sincs, a korod miatt lehet ez.
2016. júl. 29. 09:29
 5/8 A kérdező kommentje:
14-17 nap szokott eltelni 2 kozott
2016. júl. 29. 09:50
 6/8 anonim ***** válasza:
Az mondjuk nem normális, még enni idősen sem. Menjetek el anyuddal nőgyógyászhoz szerintem. 14 napos ciklus esetén én is mennék.
2016. júl. 29. 16:34
 7/8 A kérdező kommentje:
Jo koszi
2016. júl. 30. 23:45
 8/8 anonim ***** válasza:

Biztos hogy jól számolod?

első naptól számold a következő első napjáig.

2016. aug. 6. 08:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!