Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Pajzsmirigy alulműködésem van?

Pajzsmirigy alulműködésem van?

Figyelt kérdés

30 éves vagyok. A laboreredményem szerint a TSH-m 4,9 lett. Utána olvastam, hogy az ideális 1-2 között kéne lennie.

Megnézték a T3-at, ami 5,9 lett, a T4 pedig 16.

Sajnos nem tudtam kiigazodni, hogyha az utóbbi kettő normális, akkor a TSH miért magas?

2016. júl. 26. 23:46
 1/5 anonim ***** válasza:

labor válogatja mi az ideális tartomány, leleten ott van a bázis tartomány is feltüntetve ahhoz kell nézni az eredményt nem neten utána olvasva

az eredményt pedig a háziorvosoddal értékeld ki ne neten, bár ő is valszeg csak továbbküld endokrinológiára (sok sikert, egy élet bejutni, akkora a várólista/előjegyzés a legtöbb helyen)

de igazából ez nem egy azonnali pikpak halált előidézhető dolog, vannak 50 vagy 100-al nagyobb eltérések és még ők sem "sürgősségiek" a legtöbb esetben, ezek az eltérések nem egyik napról a másikra alakulnak ki, hanem hosszú-hosszú évek során

kezeletlen magas eltérés erősődő mellékhatosak idéznek ami egyre sürgeti majd az embert h tegyen valamit :)

erős szívdobogás érzése, nyelési zavarok (főleg ha csomot érzel a nyakadon, fáradékonyság, este kiver a víz, ilyesmik szoktak előfordulni de azon kívül h rendkívül megkeseríti a mindennapjait az ember, nem szokás belehalni, és gyógyszeresen jól kezelhető, bár egy életre szól az orvostudomány jelenlegi állása szerint

röviden: vissza háziorvoshoz

2016. júl. 27. 00:01
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, igazán kedves vagy.
2016. júl. 27. 00:07
 3/5 anonim ***** válasza:
Ez a szubklinikus alulműködés, nekem is ez van, ami azt jelenti hogy a tsh már sok (valóban 1-2körül kellene lennie, nekem is levitte a doki ennyire) de a többi még rendben van, kezdődő részben van a betegség, tünetszegény vagy nem egyértelműek a tünetek pl csak fáradtabb vagy. Idő kérdése és kezelés nélkül azokkal is gond lesz, lesznek súlyosabb tünetek pl erős hízás, székrekedés, hajhullás. Keress egy jó endokrinológust, aki kezel, kell egy UH is és Anti-tpo szint. Glutén-szója-tej elhagyása minden pajzsmirigygonddal küzdőnek nagy segítség! :)
2016. júl. 27. 11:04
 4/5 Hajdú Léna válasza:

Valamely tünet jelentkezett esetleg nálad?Erről nem írtál!Nekem is kezdődő alulműködésem van(autoimmun),de jelek voltak,csak nem akartam róluk tudomást venni!Először is látszott a nyakamon is,hogy kicsit olyan vaskosabb lett,ha a fejem hátratartottam akkor kilehetett tapintani a kis púpot az ádámcsutkám alatt!(ez utóbbi adott okot,hogy elmenjek az endokrinológushoz)A menzeszem elég zavaros volt,egyik hónapban megjött,a másikban kimaradt.(ez a gyógyszerszedés után beállt)Híztam,nagyon sokat nagyon rövid időn belül!(kb 20 kg)

Hajhullás,nem egy átlagos hajhullás,jóval több mennyiség!

Fázás helyett pedig iszonyatosan melegem van télen nyáron!

Gyógyszert szedek minden reggel,75 mg l-thoroxint!Április óta próbáljuk beállítani,sikeresen!Ugyanis a 9es Tsh-m a felére csökkent,(4 alá)és valóban 1-2 közé kell levinni!Idő mire a gyógyszer beáll,mivel ész nélkül nem lehet növelni az adagokat,mindig csak egy kicsit!

2016. júl. 28. 11:29
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, nagy segítség volt. Minden jót Nektek.
2016. júl. 28. 22:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!