Pajzsmirigy alulműködésem van?
30 éves vagyok. A laboreredményem szerint a TSH-m 4,9 lett. Utána olvastam, hogy az ideális 1-2 között kéne lennie.
Megnézték a T3-at, ami 5,9 lett, a T4 pedig 16.
Sajnos nem tudtam kiigazodni, hogyha az utóbbi kettő normális, akkor a TSH miért magas?
labor válogatja mi az ideális tartomány, leleten ott van a bázis tartomány is feltüntetve ahhoz kell nézni az eredményt nem neten utána olvasva
az eredményt pedig a háziorvosoddal értékeld ki ne neten, bár ő is valszeg csak továbbküld endokrinológiára (sok sikert, egy élet bejutni, akkora a várólista/előjegyzés a legtöbb helyen)
de igazából ez nem egy azonnali pikpak halált előidézhető dolog, vannak 50 vagy 100-al nagyobb eltérések és még ők sem "sürgősségiek" a legtöbb esetben, ezek az eltérések nem egyik napról a másikra alakulnak ki, hanem hosszú-hosszú évek során
kezeletlen magas eltérés erősődő mellékhatosak idéznek ami egyre sürgeti majd az embert h tegyen valamit :)
erős szívdobogás érzése, nyelési zavarok (főleg ha csomot érzel a nyakadon, fáradékonyság, este kiver a víz, ilyesmik szoktak előfordulni de azon kívül h rendkívül megkeseríti a mindennapjait az ember, nem szokás belehalni, és gyógyszeresen jól kezelhető, bár egy életre szól az orvostudomány jelenlegi állása szerint
röviden: vissza háziorvoshoz
Valamely tünet jelentkezett esetleg nálad?Erről nem írtál!Nekem is kezdődő alulműködésem van(autoimmun),de jelek voltak,csak nem akartam róluk tudomást venni!Először is látszott a nyakamon is,hogy kicsit olyan vaskosabb lett,ha a fejem hátratartottam akkor kilehetett tapintani a kis púpot az ádámcsutkám alatt!(ez utóbbi adott okot,hogy elmenjek az endokrinológushoz)A menzeszem elég zavaros volt,egyik hónapban megjött,a másikban kimaradt.(ez a gyógyszerszedés után beállt)Híztam,nagyon sokat nagyon rövid időn belül!(kb 20 kg)
Hajhullás,nem egy átlagos hajhullás,jóval több mennyiség!
Fázás helyett pedig iszonyatosan melegem van télen nyáron!
Gyógyszert szedek minden reggel,75 mg l-thoroxint!Április óta próbáljuk beállítani,sikeresen!Ugyanis a 9es Tsh-m a felére csökkent,(4 alá)és valóban 1-2 közé kell levinni!Idő mire a gyógyszer beáll,mivel ész nélkül nem lehet növelni az adagokat,mindig csak egy kicsit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!