Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hogyan kezelték régen a...

Hogyan kezelték régen a menstruációt? Többi lent.

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy hogyan enyhítettek régen dédanyáink a fájdalmaikon? Hogyan fogták fel a vért, amikor még nem volt betét illetve tampon? Hogyan csinálták, hogy nem véreztek össze mindent, amire csak leültek? Hogyan csinálhatták?
2010. ápr. 17. 02:39
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nagymamám azt mesélte, hogy az ő idején, ill. még régebben rongyokat használtak, amiket kimostak, majd újra használták.
2010. ápr. 17. 03:39
 2/6 A kérdező kommentje:
érdekes, azért örülök, hogy a mai világban már van tampon meg ilyen kis segítséges dolgok:D könnyebb legyen az élet.... de mondjuk pl a sötét középkorban mi lehetett? :D
2010. ápr. 17. 06:42
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanez, rongyok, és szégyen. Régen akkor tisztátalan volt az a nő, aki vérzett, innen is származik a havi baj, betegség elnevezés.
2010. ápr. 17. 07:04
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak a dédik idején volt rossz, én a nyolcvanas években kezdtem mensizni akkor még vatta se mindég volt mindég. Én vattát használtam leggyakrabban ilyenkor a bugyit nejlonzacsival béleltük ki hogy át ne ázzon. Ha nem volt vatta nekem is ott volt a rongy ami tulajdonképen gyerek pelenka volt összehajtogatva az érzés is olyan volt mintha pelenkád lenne persze ha nem akartál átázni akkor benejlonoztad magad, hiába a 2-3 tetrabugyi amit rá húztál kegyetlenül recsegett minden mozdulatnál.....
2010. ápr. 17. 15:58
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Régi regényekben benn van, hogy a lányoknak volt egy "rongyosdobozuk" az ilyen alkalmakra.

Úri körökben titkolnivaló volt a menstruáció, a szegényebb réteg sokkal természetesebben kezelte.

Azokban az időkben is emberek éltek. :)

2010. ápr. 17. 19:24
 6/6 A kérdező kommentje:
nahát erről a nejlonos dologról még nem is hallottam... köszönöm mindenkinek az érdekes kommenteket :) hasznosak voltak:D tényleg köszönöm
2010. ápr. 17. 21:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!