Mivel tudom tolni ill. rendszerezni a menstruációm?
Figyelt kérdés
13 éves lány vagyok, már kb 3 éve menstruálok. Mindig más időpontban és időhosszig jön meg, de gondolom, ez örökölt( anyukám hiába szedett erre gyógyszert,nem segített az se neki ). Vannak hónapok, amikor kimarad. Pl. egyszer kb fél évig nem jött meg,de az 10-12 éves koromban volt. Ez annyira nem is zavar, néha örülök neki, csak Aug.5. Fele kötelező táborba mennem, ahol fürdeni is fogunk. Olvastam, hogy az előrébb hozza,ha meleg vízben fürdesz, de ez visszagondolva nem igazán jó ötlet. Inkább tolni szeretném, ha csak nincs tuti tippetek 'előrébb hozásra'. Megfigyeltem, ha össze-vissza eszek, egyik nap kevesebbet, egyik nap többet, akkor nagyobb eséllyel tolódik. Valami tipp?2016. júl. 24. 11:26
1/4 anonim válasza:
A menstruációt, ha a fejedre állsz, sem tudod befolyásolni semmivel! Neked, akinek meg eleve rendszertelen, neked meg pláne nem lehet kiszámítani, így hatással sem lenni rá.
De még annak sem, akinek hosszú évek óta beállt ciklusa van.
2/4 anonim válasza:
Sok helyen olvastam hogy a nagy mennyiségű C vitamin kitolhatja pár napot a menzeszt...Állítólag menzesz előtt 1-2 hétig napi 1000-2000mg C vitamint kell bevenni. Én ugyan nem próbáltam még, de látok benne realitást, mivel a C vitamin köztudottan érfal erősítő hatású, így talán tényleg később jöhet meg...Egy próbát megér, a C vitamin nem árt, túladagolni nem lehet (mivel ha túl sok van a szervezetedben akkor max. kipisiled).
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen,ki fogom próbálni!
2016. júl. 24. 16:10
4/4 anonim válasza:
Ha már 3 éve megvan és még mindig nem állt be akkor érdemes lenne elmenned nőgyógyászhoz és endokrinológiára.
A fogamzásgátló szedése művi vérzést okoz, ha vérzészavarra írják fel a hatása csak a szedés idejére korlátozódik, ha abbahagyja a nő a gyógyszert utána ugyanolyan zavaros lesz a vérzése, sőt az első tabletta mentes hónapokban még rosszabb is lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!