Mért zavar másokat az ha nem járok egészségügyi vizsgáaltokra?
Ne foglalkozz vele. A te tested, úgy bánsz vele ahogy neked tetszik.
Én sem járok szűrővizsgálatokra. Nőgyógyászhoz igen (bár oda sem az "előírt" rendszerességgel) de tüdőszűrésen már kb 4-5 éve nem voltam.
Ne foglalkozz a rokonokkal, mondd el nekik hogy te sem szólsz bele hogy ők mit csinálnak, akkor legyenek szivesek...
22 L
A tűdűszűrést meg úgy tudom be is akarják szüntetni,legalább is beszéltek róla,de semmilyen vizsgálatra nem járok,csak ha elő van írva,mondjuk nem is találtam olyan orvost akihez szívesen mennék,meg vigyázok is magamra.
Szerintem is mindenki hadd döntse el és legyen bele szólása az ilyen dolgokba,kortól nemtől függetlenül,lehet ha akkoriba ők sem vitték volna túlzásba a saját gyerekeiknél akik többször fellázadtak ellene akkor most nem velem értenének egyet.
A mérlegelési lehetőség persze hogy megvan,de legyünk őszinték nem ez jellemző ránk,aminek több oka is van,nehéz olyan orvost találni akinek ideje is lenne elbeszélgetni a beteggel,így valamiféle kapcsolatot kiakítani,hacsak nincs pénzed,hogy magánhoz menj,a másik hogy a többség nem tud menni magándokihoz és a szűrűvizsgálatokra is órákhosszát kell várni és sok embernek rossz a tapasztalata,gépszerű az egész,ha meg előszőr mész akkor olyan negatív tapasztalatra tehet az ember szert,hogy aztán csak kerüli.Sajnálom az ismerősődet,és jobbulást neki.
De úgy vagyok vele,magamon kívül ha történe is valami másnak nem ártok.
A kapcsolat az orvossal és az idő is fontos lenne,de mindenhol rohanás van,én úgy gondolom hogy az nagyon jó lenne ha olyan lehetőségek lennének,hogy már fiatalon még vizsgálat nélkül beszélgethessenek orvossal a gyerekek,kamaszok és később amikor hozzájuk mennének tényleges vizsgálatra már könnyebb lenne,mert lenne bizalom a kialakult kapcsolat miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!