Ha szájon át szedek antibiotikumot akkor az hat a hüvelyre is?
Figyelt kérdés
Olyan szempontból, hogy ha van valamilyen baktériális fertőzés akkor az elmúlik tőle?2016. júl. 8. 13:41
1/11 anonim válasza:
Nem. A mai antibiotikumok már elég specifikusan arra hatnak,amire felírják. Más kell.
2/11 A kérdező kommentje:
de ha rá van írva, hogy jó egyes nemibetegségekre is?
2016. júl. 8. 13:48
3/11 anonim válasza:
hát nem tudom, sajnos... Azt kéne tisztázni szakorvossal, hogy milyen nőgyógyászati probléma van.
4/11 anonim válasza:
Igen. Különben mondta volna az orvos, hogy nem bekapni kell....
5/11 anonim válasza:
Egy bakteriális fertőzés nem nemi betegség(csak tisztázzuk a fogalmakat). El kell szépen menni nőgyógyászhoz, és majd fel fog írni valamit. Azzal nem lesz vége ennek, hogy random antibiotikumot beszed a kedves kérdező, mert egy ilyen partizán akció nagyobbat árt, mint segít
6/11 A kérdező kommentje:
jaj nyugi nem csinálok hülyeséget, csak szedtem 50 napig AB-t oevosi utasításra és most olyan diszkomfort érzésem van. El fogok menni nődokihoz, csak kell keresnem egy másikat, mert az enyém elment szűlni. :(
2016. júl. 8. 15:45
7/11 A kérdező kommentje:
csak kíváncsiságból kérdeztem, persze attól még elkaphattam gombát v trichomonast is akár...
2016. júl. 8. 15:46
8/11 anonim válasza:
Nekem antibiotikum után mindig gombám lesz. Nem csak a bélbacikra hat rosszul, hanem a hüvelyflórára is.
9/11 A kérdező kommentje:
Pedig használtam hüvelyregenerálót heti 1-2x, mert gondoltam előre hogy 50 nap meg fog terhelni.
Én is gombára gondoltam, de nem viszket és nincs folyásom sem.
2016. júl. 8. 18:07
10/11 anonim válasza:
Az antibiotikum a legtöbb baktériumot megöli (kivéve a rezisztens fajtákat), a gombákat nem, így azok hajlamosak elszaporodni. A bélrendszerben egészséges emberekben is vannak gombák, de ezeket a hasznos bélbaktériumok kordában tartják. A hüvelyben elvileg nincsenek gombák, de ha az AB kezelés kiirtja a normális hüvelyflórát, könnyebb gombás vagy bakteriális fertőzést összeszedni, mert nincs meg a megfelelő védelem. Ezért kell AB kezelés alatt és után pár hétig probiotikumot szedni, és probiotikus hüvelykúpot használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!