Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Irány a nőgyógyász?

Irány a nőgyógyász?

Figyelt kérdés
Hónapok óta rendszertelen a menstruációm. Vagy pár nappal hamarabb jön meg (2-3 nappal) vagy pár nappal később (szintén 2-3). A legutóbbi 4 napig tartott csak (ami nálam egyébként 7), ma pedig 5 nappal hamarabb jött meg, elég intenzíven. Nincs és nem is volt nemi életem, nem szedtem semmilyen gyógyszert. Mitől lehet ez? 19L
2016. jún. 28. 03:42
 1/8 anonim ***** válasza:
Èn 25 vagyok.ugyanigy mint te sőt több napokat kèsik vagy jön hamarabb semmit nem csináltak vagy mondtak.En fog.gatlot nem akarok szedni más ötletük még nem volt....
2016. jún. 28. 06:25
 2/8 anonim ***** válasza:
Ezzel sajnos nem sok mindent lehet tenni.Van akinek nehezebben áll be a ciklusa,sőt van akinek siaem lesz pontos.Fogamzásgátlót szoktak erre javasolni.Nekem 14 év telt el az első menstruációm és a terhességem között.Sosem volt pontos.Csak kb.tudtam mikor kellene megjönnie.Mióta szültem,azóta beállt a ciklusom.
2016. jún. 28. 08:30
 3/8 anonim ***** válasza:
A hormonjaidat kellene megnézetni endokrinológussal, pajzsmirigyprobléma is lehet. Egészségesebb étrend segíthet.
2016. jún. 28. 08:56
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

#3: Egészséges életem van, káros szenvedélyek nélkül (tehát nincs benne sem cigi, sem mcdonalds, sem alkohol stb) és mozgok is sokat.

Kb. àprilis óta van ez, előtte azért pontos volt. Ezek sem nagy eltérések, csak nem értem miért lett ez így.

2016. jún. 28. 11:23
 5/8 anonim ***** válasza:

Ez nem rendszertelen menstruáció, hiszen +/- 2-3 napról van szó. Ne nevettess már, hogy ez rendszertelen. Azt várod el, hogy percre pontos legyen...? Ez nem így működik, nagyon ritka az ilyen. Teljesen normális a menstruációd.

19L

2016. jún. 28. 12:34
 6/8 anonim ***** válasza:

Hát, meglehet, hogy az orvosok ennyi eltéréssel még nem nagyon foglalkoznak, mivel rendszertelen menstruáció mellett is általában teherbe lehet esni, ha meg valaki nem akar, akkor felírnak neki fogamzásgátlót, hogy beszabályozza.

Én mégis azt mondom, az egészséges női ciklus 28 napos +/-1 nap. Nekem tinikorom óta szabálytalan volt a ciklusom (főleg rövid, néha hosszabb), két szülés után sem rendeződött. Pár hónappal azután, hogy megváltoztattam az étrendemet, beállt 28 naposra. Szerintem nem véletlen, mivel a pajzsmirigy-alulműködésem is rendbejött.

Kérdező, ha tudsz angolul, olvasd el ezt a cikket, és ajánlom az ezen az oldalon található többi írást is:

[link]

2016. jún. 28. 14:37
 7/8 anonim ***** válasza:
A tested nem gép, nem fog percre pontosan megjönni neked. A 2-3 nap eltérés meg nem rendszertelen. Sajnos beleverik az emberbe ez a napra pontos 28 napos ciklust, ami szerintem tök ritka. Nekem pl 30 napos volt mindig is.
2016. jún. 29. 15:22
 8/8 anonim ***** válasza:
Ez tök normális,a legtöbb nő ha csak nem fogamzásgátlót szed akkor pár napos eltérések vannak a ciklusaikban
2016. júl. 1. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!