A nőgyógyászati szűrési leletem P2, HPV gyanú?
Szia. Az elmondottak alapján minimális esélye van annak, hogy fertőzött legyél! Annyit takar, hogy a validáló személy figyelmes és elővigyázatosságból javasolja a hpv szűrést, pedig valószínűleg csak egy kis gyulladást jelez a P2. Nekem volt P3-as eredmény, amire se a citológiai teszet validáló személynek, sem az orvosnak nem jutott eszébe egy hpv szűrés(csak a gyulladást kezelték), így 1 évig ki sem derült, csak miután megfertőztem újdonsült barátomat..nekem nem volt tünetem a P3-on kívül. Ő szemölcsös lett, azért kértem konkrèt hpv szűrést..szép bemutatkozás volt!
A lényeg, hogy úgy néz ki, jó kezekben vagy és inkább legyenek "fontoskodók" és vizsgáljanak ki azonnal, ha csak a gyanú is felmerül, minthogy legyintsenek, hogy nincs nagy baj. Jó, hogy Te is foglalkozol vele, nem csak annyiban hagyod!
HPV gyanú azt jelenti, hogy a kenetben oda nem illő kórós sejteket találtak.
Szinte biztos, hogy van HPV vírus a szervezetedben. Fél év alatt az immunrendszered le is tudja győzni.
Sajnos az eddigi tanulmányok alapján szexuális úton terjed. Hacsak a méhnyak nem érintkezett valami mással. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!