Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Normális, hogy a fogamzásgátló...

Normális, hogy a fogamzásgátlótól ilyen erős lett a menstruációm?

Figyelt kérdés

Mivel nagyon rendszertelenül és ritkán jött meg a menstruációm, egy progeszteron kúra után kaptam fogamzásgátlót. Mindenhol azt olvasni, hogy a fogamzásgátlótól rövidebb ideig tart a menstruáció és gyengébb is lesz. Nekem viszont rettenetesen erős lett. Most fogyott el az első levél, és tegnap lettem beteg. De én még soha nem menstruáltam ennyire erősen. És majd leszakad a derekam. Ez normális az elején? Később már gyengülni fog?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2008. szept. 27. 12:40
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

A fogamzásgátló kicsit átrendezi a hormonháztartásodat, azért szokták ilyen esetben felírni, mivel női hormont tartalmaz.

Valószínűleg azért hatott így, mert a szervezeted így reagált a nagyobb dózis női hormonra, ami most a gyógyszer beszedésével a szervezetedbe jutott. Elképzelhető, hogy a következő menstruáció idejére rendeződik, de mindenképp menj vissza a dokihoz, és mondd el neki a problémát, mert lehet, hogy egy kisebb hormontartalmú gyógyszerre van szükséged.

2008. szept. 27. 13:37
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Lehet ez csak az elején van így. De pl. ugyanolyan erős és annyi ideig van megvonásos vérzésem mint fogamzásgátló előtt a menstruációm. Szervezet válogatja.
2008. szept. 27. 14:00
 3/5 anonim ***** válasza:
54%
igen
2008. szept. 27. 14:28
 4/5 anonim ***** válasza:
Szia! Én is így voltam, mint Te, a második levél után már gyengült. Szerintem nálad is így lesz, ha mégsem, menj vissza.
2008. szept. 27. 18:47
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat mindenkinek. Ugyan még mindig ugyanolyan erős, de úgy döntöttem, hogy megvárom a következőt, ha az is ilyen lesz, akkor visszamegyek. Csak az az igazság, hogy már szégynlem magam, hogy annyit járok a nőgyógyászatra, hogy megismernek.
2008. szept. 27. 20:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!