Normális, hogy a fogamzásgátlótól ilyen erős lett a menstruációm?
Mivel nagyon rendszertelenül és ritkán jött meg a menstruációm, egy progeszteron kúra után kaptam fogamzásgátlót. Mindenhol azt olvasni, hogy a fogamzásgátlótól rövidebb ideig tart a menstruáció és gyengébb is lesz. Nekem viszont rettenetesen erős lett. Most fogyott el az első levél, és tegnap lettem beteg. De én még soha nem menstruáltam ennyire erősen. És majd leszakad a derekam. Ez normális az elején? Később már gyengülni fog?
Előre is köszönöm a válaszokat!
A fogamzásgátló kicsit átrendezi a hormonháztartásodat, azért szokták ilyen esetben felírni, mivel női hormont tartalmaz.
Valószínűleg azért hatott így, mert a szervezeted így reagált a nagyobb dózis női hormonra, ami most a gyógyszer beszedésével a szervezetedbe jutott. Elképzelhető, hogy a következő menstruáció idejére rendeződik, de mindenképp menj vissza a dokihoz, és mondd el neki a problémát, mert lehet, hogy egy kisebb hormontartalmú gyógyszerre van szükséged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!