SOS! Ilyenkor mi a teendő?
Fogamzásgátló tablettát szedtem, aztán az orvosom javaslatára szünetet tartottam (ez volt az első szünetem), majd megbeszéltük, hogy ha újra szedni akarom a tablettát akkor a mensztuációm után kezdjem el. Csakhogy nem emlékeztem hogy hogy mondta, hogy a menszim megjövetelétől számolva 5 nap múlva kezdjem el szedni vagy az ötödik napon? Tehát hogy hétfőn jött meg és ma van az ötödik nap, de holnap lesz az hogy elmúlt 5 nap és az a kérdés hogy nagy baj hogyha én a mai napon este kezdtem el az első szemet és nem szombat este?
Tudom a tabletta papírján az áll, hogy az első naptól kell szedni, de a nőgyógyászom azt javasolta hogy vérzés után szedjem.
Lehet szedni akkor is. El lehet kezdeni szedni bármelyik napon, viszont figyelni kell rá, hogy mikor kezdted, mert máskor kezd el hatni. Ha a mensi 2. napján kezded, akkor gyakorlatilag 1 hét után teljeskörű a védelme, ha az 5. napon, akkor 2 hét után. Én nem várnám meg a kövi mensit, nyugodtan kezdd el szedni.
3 éve szedek tabit, szóval nekem is van tapasztalatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!