Apró pöttyökből álló anyajegy valószínűleg melanoma?
Figyelt kérdés
Csak 3 mm nagyságú, a mellemen van, és csak közelről látszik, hogy nem egybefüggő, nem éles a határ. Van valakinek rajtam kívül ilyen?2010. ápr. 7. 15:53
1/5 anonim válasza:
Ha nőtt, vagy hirtelen jelent meg, akkor gáz van, ha nem, akkor is érdemes megnézetni egy bőrgyógyásszal. Jobb félni mint megijedni-elven.
Amúgy innen senki sem tudja megmondani...
OFF: Láttam már olyat, hogy egy, a bőrön csupán 1mm-es (azaz egy alig látható, kicsi pötty!) melanóma adott áttétet a májba, mellékvesébe, nyirokcsomókba, sőt a szívbe is...
2/5 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, de én ezt nem értem. Elvileg az nem baj, ha megjelenik új anyajegy. De csak hirtelen tud megjelenni, ami nem hirtelen jelenik meg, az meg növekszik.
2010. ápr. 7. 17:31
3/5 anonim válasza:
Van benne igazság. A "hirtelen" jelzőt el lehet hagyni. De attól még gyanús, ha megjelenik egy anyajegy, de természetesen, nem minden új anyajegy melanóma.
4/5 anonim válasza:
A melanóma legjellemzőbb tulajdonságai:
1. 6 mm-nél nagyobb átmérő
2. nem egységes szín, pl többféle árnyalat
3. szabálytalan szélű
4. asszimmetrikus
Szerintem nem melanóma.
Esetleg ehhez hasonló?
Ha ilyen akkor nem kell aggódnod.
5/5 A kérdező kommentje:
Aranyos vagy nagyon, köszike. Nem olyan, mint a képen van, de azért egy kicsit megnyugtattál, hogy akár ilyen is lehetne... :)
2010. ápr. 8. 14:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!