Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Szedjem ezért a fogamzásgátlót?

Szedjem ezért a fogamzásgátlót?

Figyelt kérdés

Már egy éve szenvedek, nagy görcseim vannak mikor megjön és különböző rosszullét, de nem minden hónapban.

Egészen februárig gyógyszer nélkül nem bírtam ki az első napot. A legrosszabb hónapok: tavaly április, június, szeptember és december, idén meg az április

Emellett hasmenésem is van, nem csak menzeszkor de csak napi 1x és nem az az igazi vizes hasmenés, és nem mindig. Laza széklet állandó már egy éve.

Szeptemberben lázas is voltam, kétszer kerültem kórházba miatta és három kórházban voltam, egyikben feküdtem is és vakbélgyulladással műtöttek, de nem vagyok biztos hogy az volt. (mindegy ez hosszú, lényeg hogy a menzesz görcsök miatt kerültem be és gyulladást mutatott ki.)

Októberben antibiotikum, azóta nem jött vissza a gyulladás. Ultrahang nem mutatott ki semmit a műtét óta.

Most visszamentem a nőgyógyászhoz a háziorvos ajánlásával. Azt mondta hogy mivel fél éve volt ezért most nem csinál, megvizsgált, tüneteieket is elmondtam, fogamzásgátlót ajánlott mert azt mondta ettől elmúlik. Mondta hogy döntsem el mig felöltözöm, igent mondtam mert akkor még vissza tudok lépni és tudok gondolkodni rajta. Mirabellát irta fel.

Egy másik doki elküldött vérvételre és nem volt gyulladás és jó lett a labor.

Szerintetek szedjem? Megéri?

2016. ápr. 13. 17:01
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Magán doki, én is ott tudtam megcsináltatni, a kórházban letojják az ilyesmit. A magánnál azt kérsz amit akarsz. Medencei nem is mutatja a cisztákat vagy tüszőket, valamint havonta változik, 3x voltam, 1-2 havonta, hogy eltűnnek-e. Nekem mind2 volt egyszerre és csak a hüvelyi mutatta.
2016. ápr. 13. 20:41
 12/14 anonim ***** válasza:
Lehet egy levéllel is kapni, de nem éri meg. Nem hozza a kivánt eredményt. Nem enyhít az első hónapban semmi tünetet, ezért kell 3 havit venni, mert csak később látod meg, hogy milyen hatása van.
2016. ápr. 13. 20:47
 13/14 A kérdező kommentje:
utolsó előtti nekem a hüvelyi se mutatott semmit, az is szeptemberben volt és a ciklus első napja, tehát amikor megjött. Azért kerültem be mert rosszul lettem és másnap meg utaztam.
2016. ápr. 13. 20:53
 14/14 anonim ***** válasza:
Én nem szedném. Lehet ki kellene próbálnod valami alternatív szert. Vannak nők, akiknek ilyen kellemetlen tünetekkel zajlik a menstruációja. Ajánlom neked az egész hónapban szedendő Ligetszépe olajat, gyógyteákat. Nem szabad lebecsülni ezek hatását. Nagy fájdalom esetén pedig az aszpirin a legjobb. Kevesen tudják, hogy a görcsöt okozó hormont semlegesíti.
2016. ápr. 13. 22:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!