Mi történhet akkor ha valaki beveszi az esemény utáni tabblettát/72 órás tablettát úgy hogy közben tévesen terhes/nem terhes?
A 72 órás tablettát AKKOR KELL bevenni, amikor még NEM TERHES az illetö!
Azaz sosem lehet tudni, hogyha nem szedte volna be, akkor terhes lett volna vagy sem.
A 72 órás NEM terheségmegszakító szer, hanem a méhnyálkahártya lelöködését váltja ki, ami a normál menzesznek megfelelö folyamat lenne.
Ebböl követketöen semmiben sem másabb a hatása, akár terhes valaki vagy sem.
hátőőő,nincs gyerekem,szóval...egyébként is azt írta a betegtájékoztató,hogy számitsak rá,hogy késni fog...csak azért kérdeztem vissza,mert hirdeted,hogy hogyan működik,de tabletta/hatóanyagfüggő
amúgy meg nem jókedvemben vettem be,meg nem is azért,mert össze-vissza keffentettem védekezés nélkül
de igen,van ilyen is,olyan is,attól,hogy TE nem ismered,még létezik
csak hogy elhidd:
"Az ellaOne hatásmechanizmusa
Az ellaOne hatóanyaga az uliprisztál-acetát, amely úgy fejti ki hatását, hogy módosítja a progeszteron nevű természetes hormon működését, amely a petesejt petefészekből való kiszabadulásához szükséges. Ennek következtében az ellaOne úgy működik, hogy késlelteti a petesejt kilökődését. "
Köszönöm, utolsó. 71%-os: kár volt lepontoznod.
Itthon kétféle típusú esemény utáni van, az egyik az említett EllaOne, aminek le is írták a hatásmechanizmusát.
A másik az Escapelle:
"Az Escapelle feltételezhetően az alábbiak szerint működik:
- meggátolja a petesejt kiszabadulását a petefészekből;
- meggátolja, hogy a spermiumok megtermékenyíthessék a már esetlegesen kiszabadult petesejtet."
Szóval igazán kár volt a tökéletesen helyes válaszomat lehúznod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!