Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Nagy baj ha még nincs menszeszem?

Nagy baj ha még nincs menszeszem?

Figyelt kérdés
Elmúltam 20 éves és még nem menstruálok. Orvosnál jártam, azt mondta nincs semmi bajom. Volt már más is így?
2016. ápr. 2. 22:51
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem, nem normális! Keress fel másik orvost!
2016. ápr. 2. 22:59
 2/9 anonim ***** válasza:
30%
F/L vagy? Milyen orvosnál jártál?
2016. ápr. 2. 23:00
 3/9 anonim ***** válasza:
89%
Menj el másik orvoshoz is, mert azért ez nem normális! A nők átlagosan 12-14 évesen kezdenek menstruálni. Persze ettől el lehet térni, van aki már mondjuk 8 évesen, van aki meg 18 évesen kezdi... De azt szokták ajánlani, hogy akinek 16 éves koráig nem jön meg, az menjen orvoshoz. Szerintem nem ártana megnézetni nem csak "ott lent", hogy mi a helyzet, de kéne egy vérkép is, a hormonok szintjét megnézni, meg bármi mást is, ami ezt befolyásolhatja (nem vagyok orvos)!
2016. ápr. 2. 23:00
 4/9 A kérdező kommentje:

Lány vagyok, mégis mit gondolsz?

Voltam belgyógyászaton, endokrinológián, nőgyógyásznál. Klinikán és magánorvosnál is. A leleteim jók, mindig küldözgettek vissza egymáshoz. De már meguntam, senki nem tud semmit. Azt mondják örüljek, de mégis minek?

2016. ápr. 2. 23:02
 5/9 anonim ***** válasza:
Nem normális dolog. Keress fel egy másik NOMÁLIS ORVOST!
2016. ápr. 3. 01:44
 6/9 anonim ***** válasza:

Örülj? Ilyet én mondok, nem egy orvos!

Nekem csak olyan volt, hogy nagyon meghíztam, és amiatt évente kb. 4X jött meg, de azelőtt normális volt. Gondolom, ha túl sovány vagy túl kövér lennél, azt mondták volna.

2016. ápr. 3. 01:55
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

2-es nagyon humoros vagy! Remélem csak vicc akart lenni.

Ezek szerint bejártál mindent és nem találtak problémát, ami ezt okozhatja. Szerintem 20 évesen már nem örül neki az ember, főleg ha majd kisbabát akarsz. Fogamzásgátló nem oldaná meg a problémát?

Kromoszóma abnormalitás. Némely kromoszóma rendellenesség zavart okozhat az ivarszervek működésében.

Hipotalamusznál fellépő zavar. Fizikai vagy mentális eredetű stressz vagy sokkhatás, esetleg tumor okozhat működésbeli problémát. Mivel a hipotalamusz felelős többek között a menstruációs ciklusért is, ezért ha hiba lép fel a működésében, az hatással lesz az általa vezérelt folyamatokra is.

Agyalapi mirigyben bekövetkezett rendellenesség. Tumor vagy más zavaró tényező hatással van erre az endokrin, hormontermelő szervre, így az általa irányított folyamatokra is, például a menstruációra.

Ivarszervek hiánya, rendellenes fejlődése. A magzati fejlődés során előfordulhatnak hibák, melyek egyes ivarszervek teljes vagy részleges hiányát okozzák, így a tökéletlen ivari szervrendszer miatt, a működését jelző folyamatok se jönnek létre.

Szervi elváltozás a vaginában. Valamilyen akadály miatt nem lesz látható a vérzés (membrán, fal), blokkolja vér útját kifelé a méhből.

Ezeket találtam kiváltó okonak.

2016. ápr. 3. 14:39
 8/9 A kérdező kommentje:
Szedtem egyszer egy gyógyszert, attól megjött, viszont anélkül nem! Elkezdek újra orvoshoz járni, de nem találtak semmit, semmilyen vérvételen, semmilyen vizsgálaton, semmilyen ultrahangon!
2016. ápr. 3. 15:27
 9/9 anonim ***** válasza:
Hogyan alakultak a dolgok, kérdező? Azóta van menzeszed?
2021. dec. 12. 16:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!