Hüvelygombám van és kétségbe vagyok esve. Mit tegyek még hogy elmúljon? 17l
Még egyszer menj vissza. A canestent csípőből mondja az orvos, mert a legtöbb esetben elég, nem is szoktak különösebb vizsgálatot csinálni előtte, se kenettenyésztést, se semmit.
Nálad viszont nem elég, tehát indokoltabb lenne egy alaposabb vizsgálat.
Szia, nem lehet helyi kezeléssel elmulasztani már ebben a fázisban, de a nőgyógyászatot sajnos nem erre találták ki. Engem is 8 hónapig kezelgettek vele, 2x váltottam orvost, mert nem volt javulás, sőt.
Odáig fajult, hogy átterjedt a hólyagomra, és véreset pisiltem. Így kerültem az urológiára és ott gyógyítottak meg (2 nap alatt!!).
Három infó:
1. Ez a probléma a bőrgyógyászatra tartozik és az urológiára. A nőgyógyászat egyrészt a belső női szervek állapotával foglalkozik (méh, petefészkek), nem orvoslás (az urológius bácsim mondta szó szerint, hogy ők egy külön kaszt, nem a gyógyításért vannak, nem csak saját tapasztalatom ez!)
2. Ha nem adnak szájon át is szedhető gyógyszert, nem múlik el.
3. stdinfo.hupont.hu, Neked az I. ,III. és IV. pont.
Vissza kell menni az orvoshoz és közölni vele, hogy csináljon hüvelykenet tenyésztést, abból kiderül, hogy milyen kórokozó van a hüvelyedben és milyen számban és kapsz rá célzott kezelést. Valószínűleg neked nem hüvelygombád van és azért nem hatott a Canesten!
És mindenképpen majd a kezelés után csinálj hüvelyflóra helyreállítást, vény nélkül lehet kapni ilyen készítményt a patikában, a hüvelyben kell használni, miután kikezeltek a fertőzésből.
Illetve ha élsz esetleg nemi életet, akkor a partneredet is kezelni kell, téged egymagad nem elég kezelni!
Olvasd el a megadott weboldalamat, és minden itt feltett kérdésedre választ kapsz. Mindenki ezeket kérdezi, azért gondoltam, leírok mindent egy helyre, és így csak belinkelni kell.:)
Ha valami nem világos, kérdezz bele nyugodtan, válaszolok itt rá, ha tudok.
Mi lehet ez, ha nem gomba?
Mondjuk baktérium.:)
Nem kell semmi komolyra gondolni.
Csak baktériumra antibiotikum kell és nem gombaölő, ennyire egyszerű.
Vagy vannak más kórokozók is nyilván, bármi lehet, ezért kell a tenyésztés és nem hasra ütésre Canesten-t használni.
"Úgy is feltétlen kell kezelni a páromat ha mindig óvszerrel védekezünk?"
Igen, kell.
A 14 leggyakoribb hiba óvszerhasználat során: [link]
Helyes óvszerhasználat mellett is terjedő nemi betegségek: www.kamaszpanasz.hu/hirek/betegsegek/2272/mi-ellen-nem-ved-az-ovszer [link]
Kockázatos nemi partner: akinek egy éven belül legalább 3 partnere volt, illetve óvszer nélküli együttléte volt. A szűrés nem ad elegendő infót erről hamar, mert sok betegségnek hosszú a lappangási ideje (a kórokozó jelenléte hónapok múltán, akár csak a fertőzés után 1 év múlva mutatható ki).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!