Van valamilyen bevált házi gyógymódot hüvely gombára?
joghurtba mártott tampon minden lefekvés előtt, és együttlét után közvetlenül.
elég ha egy órát van fent.
Egyik se. A joghurtban elenyésző a tejsav, akkor már a patikai hígított tejsav való irrigálásra, 2,5 deci 600-700 forint.
A Betadine igen, mindent kiöl, mondom MINDENT, a lactobacilus flórát is, utána még nagyobb a szenvedés. Tapasztalat.
2 évig volt gombám, szintén minden létező krémet, kúpot, szájon át szedhető kapszulát szedtem én is, a párom is, mégsem múlt el.
Ami segített, az a cukor teljes megvonása és az egészséges étkezés. Nem vicc. A candida alapvetően szénhidráttal táplálkozik, ha azt elveszed tőle, nem tud szaporodni. Átálltam eritritre, ami nem tápanyag a gomba számára, ugyanolyan az íze és az állaga, mint a sima kristálycukornak, lehet vele főzni-sütni és nem fosat.
A másik, ami bevált, az a tejsavas irrigálás, kétnaponta. Rendes, gyógyszertárban vény nélkül kapható tejsavval, a gyógyszerész elmondja, mennyit kell a vízbe tenni, este irrigálni, utána meg felhelyezni egy Ellen probiotikus tampont. Drága tampon, de nagyon jó, nekem gyakorlatilag megoldotta minden gondomat. Mensi alatt - bár nekem csak megvonásos van - csak ezt használom, nem erősödik fel a viszketés, sőt, vissza is szorítja.
Amikor érzem esetleg, hogy jönne a gomba ismét, nekem a Pevaryl kúp vált be, de úgy, hogy egyet este fel, reggel kamillateás irrigálás, hogy kimossa a trutyit és az esetleges hüvelyváladékot is. Fontos, hogy bármilyen kúpot is használsz, minden reggel ki kell mosni irrigálással a maradékát, mert felgyűlik és irritálja az amúgy is gyulladt nyálkahártyát.
Az általános immunerősítésre nekem bevált a grapefruit-csepp meg a kakukkfű tea, napi 1-2 csészével szoktam meginni, nem olyan vészes az íze, szerintem kimondottan felfrissítő. :)
Nekem a megelőzés maga a diéta, miután elkezdtem, kb 2-3 hét múlva csak a diétától is jelentősen csökkent a folyásom és a viszketés is.
Utolsó kommentelő -ezek nagyon jó ötletek, elkezdtem szedni betadinet, a patikában a gyógyszertáros azt mondta,hogy nem kell félnem tőle, szedjem nyugodtan.
Illetve kivontam a cukrot az étkezésemből. Eddig úgy tünt ,hogy elmult, de félek,nehogy vissza jöjjön, mert volt már rá példa. Most minden megteszek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!