Hogyan zajlik a nőgyógyászati vizsgálat, ha fogamzásgátlót szeretnék felíratni?
Szeretnék fogamzásgátlót felíratni, mert a barátommal nem akarunk gumizni. Soha nem voltam még nőgyógyászati vizsgálaton, pedig 25 éves vagyok. Félek hogy a nőgyógyász le fog szidni amiért nem jártam eddig.
Lényegében magától a vizsgálatól félek, meddig tart. Anyukám nem akar velem eljönni, pedig kértem. Hiába kérdezem nem érdekli, csak az hogy szedjek gyógyszert mert az a biztonságos.
Csinálni fog egy rákszűrést, ami abból áll, hogy kenetet vesz a hüvelyből.Megvizsgálja a méhedet, petefészkeidet, és sok orvos kér laborvizsgálatot.
Ne aggódj, mert nem fájdalmas, nem lesz semmi baj. :)
Lehet, hogy le fog szúrni, valóban. Nemi élet megkezdésétől kezdve évente ajánlott ellenőriztetni magad. 25 évesen pedig illene egyedül megjelenni ilyen helyen, nem anyukával...
A vizsgálat amúgy nem fáj és kb 3 perc.
Kérdezni is fog, hogy mikor jött meg legelőször és mikor volt az utolsó menzid, szedtél-e valaha fogamzásgátlót és hogy voltál-e már terhes vagy volt-e abortuszod. Ezekre simán válaszolsz.
Nem kell izgulni, sok millió nő jár nőgyógyászhoz. Csak bátran, az egészség és a védekezés fontos!
Miért tolna le???
Nem apukád ő neked, hogy nevelgessen, hanem egy orvos, aki azért van hogy kezeljen és törődjön veled a pénzedért.
Én keresnék egy női orvost és ahhoz mennék első alkalommal, mert talán kevésbé kínos mint egy férfi előtt pucérkodni.
Később már elviselhetőbb lesz az egész procedúra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!