SÜRGŐS! A szex eltolja a menstruációt?
A barátnőmmel lassan egy hónapja voltam úgy együtt először,ő szűz volt. Mint nagyon sok lánynál,nála is van egy nagyon erős félelem a terhesség gondolata miatt,és erre még rátesz az hogy egy hete késik neki. Szexre már egy jó-párszor sor került,és ismerősöktől azt hallottam,hogy a szex is tolhatja a menstruációt. Annyi lenne a kérdésem,hogy a szex,és az orális szex(ezt minden nap kb.2-3x csinálom neki,ezért érdekelne az is hogy ez is eltolja-e) eltolja a menstruációt? És ha igen,akkor minél többet csináljuk,annál tovább tolódik,vagy csak XY napig/hétig tolódik emiatt maximum?
Köszi a válaszokat!:)
Aki ezt mondták azok ostobák. A szex nem tolja el a menstruációt.
2 oka lehet, hogy miért nem jött meg neki
1. Annyira stresszel, hogy pár nappal eltolhatja a stressz (de nem hetekig)
2. Terhes
Azt nem írtad, hogy a szex során védekeztetek-e, tehát egyáltalán fennáll-e a teherbeesés lehetősége!? Mert ugye lehet emiatt nem jött meg időben.
Aztán, 18 éves kor alatt még igencsak gyakori az ingadozó időtartamú ciklus, sőt az sem ritka, hogy egy-egy menzesz teljesen kimarad.
Igazából még 18 éves kor után is csak azoknak a nőknek napra pontos a menstruációja, akik állandó fogamzásgátló tablettát szednek, a többieknek néhány nap ide-vagy oda teljesen normális.
Csatlakozva az előttem szólókhoz az is tény, hogy a szex önmagában (sem a közösülés, sem az orális szex) nincs közvetlenül hatással a ciklus hosszára (a teherbeesést leszámítva).
Nem kell feleslegesen aggód, hanem felelősséggel kell védekezni és akkor nem lehet baj akkor sem, ha késik.
Ha viszont fennállhat a teherbeesés veszély a akkor a kérdéses aktust követően kb. 3 héttel érdemes egy tesztet csinálni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!