PCOS-em van, tele van a bal oldali petefészkem cisztával. Mit lehet csinálni ha egyre jobban fáj?
Nyílván nem fogok rá fájdalomcsillapítót szedni.
Nem is erre gondoltam.
De ha a diéta és a sport nem csökkenti a panaszokat, akkor mit lehet csinálni ha valaki pl begörcsöl tőle?
Műtétre van lehetőség?
A nőgyógyászom semmit nem mondott erről, csak hogy hagyjam el a széndhidrátot, mert az növeli őket.
PCOS-nél IR is szokott lenni.Arra vizsgáltak?
Valamilyen gyógyszert kaptál? Ilyenkor szoktak adni fogamzásgátlót, hogy pihenjen a petefészek, ha nem akarsz gyereket.
Nekem csak ciszták vannak, de hüvelygyűrűt kaptam, mert évekig nem terv még a baba.
Kaptam fogamzásgátlót.
Terheléses vizsgálaton is voltam.
Metmorfint nem fogadtam el.
Abban állapodtunk meg, hogy azt csak akkor szedek majd ha babát szeretnék.
Akkor most pihen a petefészek és elvileg nem termelődnek újabb ciszták?
Ha nagyon görcsöl akkor mit tudok tenni?
Konkrétan minden alkalommal ha tele a hólyagom erős fájdalmaim lesznek a bal petefészkemben.
Értem.
Elvileg nem lenne, de gyakorlatilag nekem is tele van velük mindkettő a fogamzásgátló és most a gyűrű mellett is, érdekes. Csak nem policisztásak és szúrnak rendesen.
Nekem a sport segítette (heti 3x40 perc súlyzós edzés és jóga, valamint heti 1-2óra aktív séta), nem tudom te milyet csinálsz. Azóta csak este szokott szúrni néha. Ilyenkor a magzatpóz sokat segít és a légzőgyakorlat (amit a jóga tanított).
Sima konditermi edzést végzek.
Flabelosoztam is régebben, de már attól is fájdalmaim voltak.
Köszönöm szépen a válaszodat.
Ment a zöld kéz.
Nem műtöttek. Tájékozódtam azóta a lehetőségekről.
Ezt is laparoszkóppal lehetne drilling eljárással, ahol a petefészket kiszúrkálják.
Mivel nekem sok sok ciszta van végig benne.
Szóval eléggé viszolygok a gondolattól is, pláne hogy utána újratermelődnek.
Most megpróbálok többet sportolni és a diétát kicsit jobban tartani.
52 kiló vagyok.
Szóval nekem az adja le a testsúlya 5-10- át nem opció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!