Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hogy csináljam a helyreállító...

Hogy csináljam a helyreállító kúrát, hogy használjon is?

Figyelt kérdés

Eléggé komplex nőgyógyászati fertőzésem volt/van(több hónapon keresztül fennállt, úgy hogy észre se vettem, hogy gond lett volna).

A doki klion kúpot és szájon át szedhető tablettát írt fel nekem.

A tablettából egyszerre kellett 8 szemet bevenni. A kúpból 6 napra való van hátra.

A klion tabletta miatt lett gombám is. Gondolom a kúra után már minden rendben lesz.

Vettem szájon át szedhető probiotikumot(jutavit) és Gynophilust a helyreállításhoz.

A kérdés, hogy szedem a probiotikumot, ami reggel-este egy szem. Az estinél eltelik pár óra, míg a kúpra kerül a sor. Amit kúpként használok az nem fogja gyengíteni az eddig helyreállított bélflórát? A végbélből még tiszta, hogy megkerüli a bélrendszert a keringés, de akkor a hüvelynél is hasonló az elv nem?

A másikat azt a kúp kúra után tervezem. Mondjuk közbe meg fog jönni, de akkor max felfüggesztem és utána folytatom.

A másik, hogy valószínűleg a tartós 6 körüli pH miatt felmaródott és sebes lett a hám a méhnyakon. Ezt mikor menjek vissza ellenőriztetni? Kérdeztem tőle, hogy kell-e valamikor visszamenni, de azt mondta, hogy nem. Küldene értesítőt, ha nagyon nagy probléma van, de én mindenképp meg akarom nézetni, hogy meggyógyult-e.

2016. febr. 20. 16:05
 1/2 anonim ***** válasza:

A hüvelyflórád és a bélflórád két külön dolog.

Hiába szedsz te probiotikumot, az nem fogja rendbe rakni a hüvelyflórádat, mint ahogyan ha kúpot használsz a hüvelyfertőzésre, az nem lesz hatással a bélflórádra.

Tehát ha már semmilyen kúpot nem kell odalent használnod, akkor kezdd el a hüvelyflóra helyreállítását, addig a probiotikum mehet, viszont ha antibiotikumot is kaptál, akkor arra figyelj, hogy az antibiotikum és a probiotium bevétele között legalább 2 óra teljen el.

És remélhetőleg az orvos csinált hüvelykenet tenyésztést! Amennyiben nem, úgy ha már nincs tüneted, és vége van a kúrának is, mindenképpen menj vissza és csináltass!

2016. febr. 20. 17:55
 2/2 A kérdező kommentje:
Mindent csinált, csak annyit mondott nem kell visszamenni az eredményért. És kiírta a kezelést. Ennyi volt.
2016. febr. 20. 18:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!