Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ez így elfogadható?

Ez így elfogadható?

Figyelt kérdés
Sziasztok, ma volt az iskolában egy mérés, ahol megmérték a magasságunkat illetve a testtömegünket. Én 158 centiméter vagyok, és 43 kiló. Ha esetleg ez is kell akkor még 14 éves. Mit gondoltok erről? pont jó, vagy egy kissé vékony?

2016. febr. 16. 00:10
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Jövőre leszek középsulis, de addig is nyáron megpróbálok hízni. Köszönöm még egyszer a válaszokat.
2016. febr. 17. 14:10
 12/14 anonim ***** válasza:

A felnőtt emberek 90%-a akár férfi,akár nő általános iskolás és középiskolás kora után is hízni szokott,ez a normális,hisz a test kigömbölyödik,megnőiesedik.

Furcsa lenne ha ugyanannyit nyomna valaki mint 13 éves korában 30 évesen is.

Nem mondtam,hogy mindenki el fog hízni,de én azt tapadztaltam az ismerőseim között(több suliba is jártam),hogy akik 15-16 êvesen már elég nőies formajúak voltak,combosak,fenekesek és 65 kg körül voltak,mint egy kifejlett,felnőtt nő azok bizony teltkarcsúak lettek elég nagy arányban.

De a mondanivalóm lényege hogy ne hasinlítsunk gyerekeket,általános iskolásokat súly alapján felnőtt nőkhöz.Tini gyereknek nem kell mêg annyit nyomnia mint egy felnőtt nőnek és nem baj ha vékonyka meg fog ő is nőiesedni,fog hízni.

2016. febr. 17. 18:38
 13/14 anonim ***** válasza:

a, Ez a 90% nagyon nem igaz. A valós érték (Magyarországon) 40% körül van, a többiek testtömeg indexe olyan mint előtte

b, Egy szóval nem mondtam, hogy ugyanannyit fognak nyomni. Csak azt, hogy nő, ami kompenzálja a hízást, sportol, ami izommá alakul és marad rajta némi zsír, ha kell.

c, Én 4(!!) suliba jártam, és marhára nem igaz, amit mondasz, sőt a legtöbben fogytak, a lányok kb 20% meg anorexiás lett....

d, Honnan veszed, hogy mindenkinek megvannak már a formái 14-15 éves korukra? És azt honnan, hogy ezt hízás okozza és hízással jár? Nőiesedés során főleg a csontok és kötőszövetek változnak....

e, Baj ha vékonyka, ahogy az is baj lenne ha duci lenne. Nem hasonlítsuk, de aki mondjuk normál súlyú tini, az nem azt jelenti, hogy hízni fog, vagy hogy kövér lesz. Ne vetítsd már át a saját bajaid másokra....

És ezt most abbahagyom, mert szerintem a kérdezőnek már rohadtul elege van belőled (meg belőlem) meg az értékeléseid bizonyítják, hogy hülyeségeket beszélsz, szóval a vitának értelme sincsen :P

2016. febr. 17. 19:47
 14/14 anonim ***** válasza:

Szerintem is hagyuk.Te is fére beszész,tini korban tök normális ha vékony valaki hisz akkor kezd a teste megnyúlni.Anorexia meg betegség,nenkeverd ide,azok hánytatják maguk.

Tetszik,nem tetszik szinte senki nem marad olyan súlyú 30 évesen mint amennyi 15 êvesen volt.

14 évest meg nem felnőttek testnövekedési indexéhez hasonlítsuk össze.

Egyáltalán nem baj ha vékonyka egy tini,a beteges vékonysággal van baj.

2016. febr. 19. 19:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!