Nagyon fáj a hasam menstruációkor, mit tegyek?
Tudtok olyan házilagos "receptet" ami jó ilyen fájdalomra?
Voltunk orvosnál sajnos nem szedhetek fogamzás gátlót a családban fennálló gènhiba miatt, a doki azt mondta hogy szedjek algoflex m-et az kimondottan erre van, de ne állítja ki a fájásomat. Próbálok ilyenkor meleg zuhanyt, forró teát inni, úgy feküdni ahogy jobb de ha fekszek akkor felállnék, ha állok akkor lefeküdnék. Van ötletetek? Van valaki hasonló helyzetben? 16/lány
Idővel sokaknak jobb lesz, de hát ez most nem fog vigasztalni.
A forró tea sokat nem ér, az a gyomrodba megy, mire leér az alsó szakaszba, már rég 37 fokos, mint te magad. A meleg vizes (nem forró, csak enyhén meleg!!!) tömlő segíthet, de óvatosan alkalmazd, mert erősítheti a vérzést.
Nekem bevált még a pásztortáska tea, ez vérzéscsillapító, illetve a cickafark, ez is segíti szabályozni és mérsékelni a menstruációs gondokat.
Egy gyógyszerész mondta nekem, hogy az Algoflex M az igazából egy Algoflex és egy Nospa. Javasolta, hogy vegyem külön, mert úgy olcsóbb. Én egy Algoflexet és két Nospát szoktam bedobni, egy idő után hat valamennyire. A meggymagpárnát ajánlom még, felmelegíted a fűtőtesten, és a hasadra rakod: sokáig tartja a hőt!
Viszont hosszútávon gondolj arra, hogy endometriózisod is lehet! Ezt a nőgyógyászok nem veszik elég komolyan, nálam is nagyon sokára derült ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!