Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » A jó eredmények ellenére...

A jó eredmények ellenére lehet e nagyobb baj annyi idő alatt?

Figyelt kérdés
10 hónapja voltam méhnyakrák szűrésen. Az eredményem p1-2 lett. Lehetséges, hogy a 10 hónap alatt szemölcs alakult ki a méhszájamon? Vagy annak ehhez a szűréshez nincs semmi köze? 3 hónapja voltam vizsgálaton (kacsa + kézi, szűrés nélkül) látnia kellett volna az orvosnak valamit, ha szemölcs lenne.
2016. jan. 27. 14:40
 1/5 anonim ***** válasza:

p1 vagy p2? p1-2 nincs. Mondjuk mindegy, mert mindkettő negatív.

A szemölcs = condyloma = a hpv egy agresszív, kellemetlen típusa, ami viszont rákra alacsony kockázatú.

Egyébként is a rákszűréssel nem végeznek automatikusan hpv szűrést is.

Egyébként ha kolposzkóppal vizsgált, akkor észrevette volna, de a condylomának egyébként se kell 10 hónap. Kijöhet az azonnal is és lappanghat évekig is akár.

2016. jan. 27. 14:47
 2/5 A kérdező kommentje:
Nekem a papírra azt írták: p1-2. Aztán meg csak annyit mondtak, mikor átvettem az eredményt, hogy rendben van. Jövő héten megyek nőgyógyászhoz, babát tervezgetünk, 2 hónapja próbálkozunk. Ebben a hónapban erős alhasi fájdalmaim és görcseim voltak a mensi előtt, ezért úgy döntöttem, hogy a mensi után elmegyek az orvoshoz. Most parázok, mindenfélére gondolok, előre félek...köszönöm a felvilágosítást :)!
2016. jan. 27. 14:52
 3/5 anonim ***** válasza:

Miért gyanakszol pont szemölcsre?

Az alhasi görcsök nem feltétlenül attól vannak. Okozhatja pl. endometriózis is.

De ha úgyis mégy dokihoz, kérdezz rá mindenre, ami nyugtalanít!

2016. jan. 28. 08:07
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha condyloma lenne belül, nem csak menzeszkor fájna, hanem mindig, és folyás is kísérné.
2016. jan. 28. 08:17
 5/5 A kérdező kommentje:
A férjem szerint van valami kinövésem a méhszájamnál, ő úgy érzi (nem taglalnám az együttléteinket, de valamit kitapintott az ujjával). Ez az után történt, högy görcsölgetni kezdtem. Az endometriózis elrémiszt, lehetséges, hogy éveken keresztül nem vette észre az orvos? Néha úgy érzem, hogy a magánorvosok is csak úgy felületesen vizsgálnak meg, nem értem, hogy miért nincs teljes körű kivizsgálás (én hajlandó lennék fizetni érte). Mindig azzal vagyok elküldve, hogy minden OK, ön rendszeresen jár kivizsgálásra...De a minden OK mellett szinte 4-5 havonta járok, mert észreveszek magamon ezt-azt és megijedek. Lehet, hogy néhány ember számára már unalmas lennék, de én nagyon félek a különféle nőgyógyászati betegségektől. Valószínűleg én vagyok a nagy átlag totális ellentétje, akik akkor se mennek el, ha már régóta érzik, hogy baj van. És mindezek ellenére sem tudok teljesen megnyugodni egy-egy vizsgálat után. Lenne még egy kérdésem:az endometriózis diagnózisához milyen vizsgálatokat végeznek?
2016. jan. 28. 09:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!