Ha eltoltam a mensesemet gyógyszerrel egy héttel akkor utána két hét múlva újra szünetet kell tartanom?
A fogamzásgátlót szedőknél nincs valódi mentsruáció.
Azért lett 21 napos adagra beállítva, hogy a nőknek a természetes ciklus érzését adja. Külföldön már sokan nem is hagynak szünetet.
Az, hogy lehet akár előbb is, vagy később abbahagyni pontosan azt jelzi, amit leírtam.
"Egyszerűbb a helyzet a fogamzásgátló tablettát szedő nők esetében. Ilyenkor a tabletta szedését a 21. napon nem kell befejezni, hanem tovább kell szedni a kívánt időtartamig, de 7-10 napnál tovább nem javasolt. Többfázisú tabletták szedése során az utolsó fázis tablettáival kell folytatni a gyógyszer szedését addig a napig, amíg a menzesz eltolását tervezzük. Amennyiben néha nem tart szünetet a tabletta szedésével, az még semmilyen káros következménnyel nem jár."
Ezt olvastam több helyen is. A betegtájékoztatóm pedig ezt írja:
"A menstruáció késleltetése céljából a tabletta szedését gyógyszermentes időszak közbeiktatása nélkül kell megkezdeni az új csomagból. A menstruáció a második csomagban lévő összes tabletta bevételéig késleltethető. A menstruáció késleltetése során áttöréses vagy pecsételő vérzés előfordulhat. A Lindynette tabletta megszokott módon történő, rendszeres szedése a 7 gyógyszermentes nap beiktatását követően folytatható."
Én ezt úgy értelmeztem, hogy akár 21 nappal is kitolhatom, de annál jobb minél kevesebb ideig.
Szerinted árthattam azzal, hogy így csináltam? Annyit olvastam utána, azt hittem jól csinálom....:/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!