Lehetek terhes?
Nem feltétlen.
Miért nem csinálsz tesztet?
Én hasonló kérdést tettem fel, írtál is hozzá:) Te biztos nem vagy terhes. Ilyen esetben muszáj félretenni a paranoját, a stresszt, mivel ez is csak késleltelti. Ha félretesszük ezeket az 1 a millióhoz eseteket, akkor letisztul. Azok akik azt mondják az elōváladék tartalamaz spermát azok tévednek. Ezt a kutatók még csak feltételezik. Az a váladék még csak nem is a herébōl jön. Van egyfajta mirigy a prosztata körül és ez elōkészíti a gyorsabb távozást a spermának. (Nem emlékszem a nevére de valami angol dokiról van elnevezve...bocsi)
1:Nem voltál ovuláció környékén.
2:Nem élvezett beléd.
3: A premenstruációs tünetek megvoltak és El is múltak. Ha a melled már nem fáj és nem duzzad akkor csak a stressz vagy más környezeti/egészségi tényezō befolyásolja, késlelteti
Remek. :)
Nem ertem miert kell lepontozni az #5-os kommentet. Teljesen igaza van, aki bejart volna biologia orara, az tudna. Cowper mirigyek termelik az elovaladekot es semmi koze a spermahoz, amennyiben elso aktusrol van szo es nem volt elotte magomlese. Ha volt, es maradt a hugycsoben spermium, akkor az a kov. aktusnal keveredik az elonedvvel. Ez a veszelyes. Illetve ha a no ovulacioja meg rendszertelen is melle... Nem azt mondom, hogy a megszakitasos modszer megbizhato, de vannak olyan helyzetek, amikor ki lehet zarni a terhesseget ilyen modszer mellett is.
Igaza van az előzőnek. Ha valaki monogám, tartós kapcsolatban él, akkor lehet létjogosultsága ennek a védekezési módszernek. Természetesen nagyon kell hozzá ismerni a saját ciklusunkat, de ha valaki odafigyel, akkor én nem ítélem el, ha ezt választja a mesterséges hormonokat tartalmazó fogamzásgátló tabletták helyett. Ez egy döntés kérdése, kinek mi a fontosabb: a hosszútávú egészség, vagy a néhány százalékkal tutibb fogamzásgátlás. De ha az embernek felelős partnere van, és úgy van vele, hogy bevállalja azt a pár százalék kockázatot - és ha véletlenül mégis teherbe esik, akkor vállalják - akkor szíve joga.
A kérdező csak feltett egy kérdést, nem arra volt kíváncsi, hogy ki mit tart felelőtlenségnek. Nem ismerjük a hátterét, döntésének okait.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!