Pattanásszerű kinövés a belső ajkakon?
2 napja vettem észre, hogy fürdésnél fáj amikor hozzátértem. Megnéztem, egyik oldalon 3 kis pattanásszerű kinövés látható. Mivel ott nincs szőr, így nem lehet tüszőgyulladás sem. Szexuális kapcsolatom kb. fél éve nem volt senkivel, viszont szilveszterkor házibulin elmentem wc-re.
Okozhatja az is, hogy úgy kaptam el valamit? Nőgyógyászom csak jövő hétfőn rendel, máshoz nem akarok menni.
Attól még, hogy ott nincs szőr, a pórusok eltömődhetnek, begyulladhatnak, felgyűlhet bennük faggyú, tehát simán lehet ott is pattanás. Okozhatja például az, hogy az ünnepek alatt sok fűszeres-cukros dolgot eszik az ember.
Próbálj méregteleníteni, sok vizet inni, gyakran tisztálkodni, utána szárazra törölni. Fültisztító pálcikára cseppents teafaolajat és azzal óvatosan, csak ott kend át: fertőtlenít és segíti leszáradni. (Csak akkor zárj össze, ha már rászáradt az olaj.)
Ha viszont fekélyesedne, viszketne, égne, akkor irány a nőgyógyász, mert herpesz is lehet. Bár wc-ülőkéről a közhiedelemmel ellentétben nehéz elkapni fertőzéseket, illetve ahhoz nagyon mocskosnak kell lennie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!