Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Tampon fenn tud maradni?

Tampon fenn tud maradni?

Figyelt kérdés
Légyszi ne hurrogjatok le még sosem tamponoztam, de tervezem, csak félek egy kicsit tőle. Mi van ha fenn "ragad"? Veletek volt már ilyen? Vagy ha elszakad a cérna?
2010. márc. 25. 19:11
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Mielőtt felhelyezed a kanócot forgasd, "rángasd" óvatosan meg. ha akkor nem szakad el kifelé sem fog. bátran használd. sok sikert
2010. márc. 25. 19:14
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
A hüvely nem egy feneketlen katlan, az egészet ki tudod tapogatni az ujjaddal. Ha elszakad a tampon cérnája (ami nekem az elmúlt 25 évben még sosem fordult elő), akkor felnyúlsz két ujjal, és kiveszed a tampont. Ha tele van, akkor szinte ki is tudod teljesen nyomni.
2010. márc. 25. 19:17
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

40 évig használtam, de egyszer sem ragadt fenn, szóval ettöl nem kell félned.

De ha netán egyszer elöfordulna, akkor is minden további nélkül ki lehet venni, mert magától is kifelé akarna jönni.

2010. márc. 25. 19:18
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Én is már jó ideje használok tampont, de nem volt semmi gond. Mindig ellenőrzöm a cérnát, ahogy az első hozzászóló írta, "megrángatom". Ha mégis előfordulna, akkor ha teljesen felszívja magát, megtelik, elkezd magától kicsúszni, vagy más is írta, ki lehet tolni stb.
2010. márc. 25. 19:21
 5/12 A kérdező kommentje:
Köszi! És egyébként korai 13 éves korban?
2010. márc. 25. 19:22
 6/12 anonim ***** válasza:
45%

Ha fel tudod tenni, úgy, hogy nem fáj, és kényelmes, akkor nem korai. De csak minivel próbálkozz, ha még szűz vagy (és feltételezem).

Egyébként nálunk mikor volt az iskolában ilyen felvilágosítás, akkor mesélte a nő, hogy előfordult olyan, hogy egy kislány elfelejtette, hogy bent van már a tampon, és felnyomott mégegyet, és sebészi úton kellett kioperálni belőle a másikat, amit annyira feltolt.

De ezt elképzelni sem tudom, hogy csinálhatta. Én is már vagy 8 éve használok tampont, és soha nem történt semmi baj.

2010. márc. 25. 19:34
 7/12 anonim ***** válasza:

Ilyen rémmeséket rendszerint olyanok mesélnek, akik soha nem használtak tampont. Ha már benn van egy, akkor észre lehet venni, hogy nem megy be az újabb, de semmiképpen baja nem lesz töle - a sebész meg minek kellene?????

Egész életemben tanpont használtam, kb. 45 évig, de se nem szakadt el soha a madzag, se nem tagadt benn.

2010. márc. 25. 19:39
 8/12 anonim ***** válasza:

Én is féltem tőle egy kicsit.

Nekem egyszer már kijött belőle a madzag,hiába rángattam meg felhelyezés előtt. Lenyugtattam magam és KÖNNYEDÉN ki tudtam venni úgyhogy ne izgulj.

2010. márc. 25. 19:40
 9/12 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Én is félek egy kicsit de most már megnyugtattatok:)
2010. márc. 25. 19:53
 10/12 anonim ***** válasza:
Kedves 19:39-es. Ezt nekünk a felvilágosító órán mondták, és én is azóta ezen hitetlenkedek, szóval ne nekem magyarázd. Oda is írtam, hogy el sem tudom ezt képzelni, nem tudom, miért nem tünt fel...?
2010. márc. 25. 20:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!