Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Fogamzásgátló laktózérzékenyen?

Fogamzásgátló laktózérzékenyen?

Figyelt kérdés

Tudom hogy lerágott téma de muszáj megkérdezne: Szedhetek-e úgy fogamzásgátlót, hogy egy kiskanálnyi tejtől is hasmenést kapok? Ugyan ez vonatkozik arra hogy bizonyos gyógyszerektől is azt kapok.

Tudom, hogy lehet más módon is védekezni, mi óvszert használunk de a baj ott kezdődik hogy szinte mindegyiket kipróbáltuk mégis fáj és kidörzsöl (már vérzésig is eljutott egyszer). Nedvesség szempontjából nincs baj velem.

Tudnátok ötleteket adni? Előre is köszi :)

22/L

2016. jan. 5. 11:24
 1/4 anonim ***** válasza:
Használj akkor hüvelygyűrűt (Nuvaring), annak nem árt se a hasmenés, se a hányás.
2016. jan. 5. 11:47
 2/4 anonim ***** válasza:
Elvileg n szabadna szedned, de rá is van írva a papírra, hogyha van laktóz a fogamzásgátlódban, akkor szólj az orvosodnak!
2016. jan. 5. 11:51
 3/4 anonim ***** válasza:

Az egy dolog, hogy a fogamzásgátló legyen laktózmentes, de ha én ennyire érzékeny lennék a laktózra, akkor biztos, hogy folyamatosan paráznék, mikor lesz hasmenésem, hat-e a gyógyszer stb. Még ha próbálja is az ember kerülni a tejet, akkor is mindig ott a stressz.

Szóval szerintem a Nuvaring a megoldás, sokkal kevésbé macerás, mint a gyógyszer (havonta 2x kell vele foglalkozni - amikor berakod és amikor kiveszed), és nem befolyásolja a hatását hasmenés vagy hányás.

2016. jan. 5. 12:00
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm nektek :)
2016. jan. 5. 15:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!