Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ha jógázni kezdek, izmosabb...

Ha jógázni kezdek, izmosabb leszek? 16L

Figyelt kérdés

176 cm és 71 kg vagyok, szóval van rajtam egy kis felesleg, de a legnagyobb gondom az, hogy pl a hasizmom nekem konkrétan nem létezik. :D Jó, ez túlzás volt, a lényeg az, hogy egy kicsit erősödni szeretnék. (Meg úgy mellékesen pár kilót leadni...)

Ha jógázni kezdek, azzal ez megoldható? Vagy attól csak hajlékonyabb leszek?

2016. jan. 3. 16:01
 1/7 anonim ***** válasza:
Szerintem igen. Mert azért csak olyan gyakorlatokat végzel ami nem egyszerűek. Tudom mert nekem is lánytestvérem gyakran csinálja és látszik rajta az eredmény is.
2016. jan. 3. 16:04
 2/7 anonim ***** válasza:
Jó a jóga is, meg bármilyen sport is. Vannak kimondottan hasizomerőstó tornák. Keress ilyent és csináld.
2016. jan. 3. 16:05
 3/7 anonim ***** válasza:
Erősebb is leszel, de persze nem úgy izmos, mint egy testépítő.
2016. jan. 3. 16:09
 4/7 A kérdező kommentje:

Nem is testépítő akarok lenni. ;)

És ha mondjuk napi egy órát jógázom, akkor kb mennyi idő múlva látszik meg az eredmény?

2016. jan. 3. 16:13
 5/7 anonim ***** válasza:
38%
A fogyás és az izmososdás nem egyszerre megy. A fogyáshoz kalória mínusz kell, az izmosodáshoz pedig plusz. A jógától ne várj túl sok izmosodást. Ha kezdő vagy, akkor az elején kevéske izmot fel tudsz szedni kalória mínuszban is, ha megvan a kellő fehérje bevitel, de ez nem tart sokáig. Ha a hajlékonyság fejlesztése, és a szem-kéz koorináció, egyensúly fejlesztése a lényeg, akkor a jóga tökéletes. Ha az izomnévelés, akkor pedig olvasd el a Sárgakapszula c. könyvet, és mindent tudni fogsz az egészről. Nem egy hosszú könyv. :)
2016. jan. 3. 16:13
 6/7 anonim ***** válasza:

*izomnöveles

Bocs :D

2016. jan. 3. 16:14
 7/7 anonim ***** válasza:

Van néhány jógapóz, ami alkalmas a hasizom fejlesztésére, ilyen például a "deszkapóz".

Ez egy nagyon jó videó, aminek segítségével kipróbálhatod:

https://www.youtube.com/watch?v=Jr2tV05_dms

:)

2016. jan. 8. 16:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!