El lehet érni valahogy, hogy többé ne menstruáljak?
Úgy tudom műtét van rá, de azt nem végzik egy bizonyos kor alatt, illetve ameddig nincs akárhány kölyköd.
Én is szívesen megcsináltatnám..
Művi meddővé tétel. De ez komoly műtét.
És Magyarországon nem engedélyezik, ha nincs gyereked.
Nem véletlen, hogy ezeket a beavatkozásokat nem engedélyezik akárkinek. Lehet, hogy te x éves korodban úgy döntesz, hogy sose akarsz gyereket, de évek múlva megismerkedsz életed szerelmével, és meggondolod magad ez ügyben.
Ami pedig a menstruációt illeti: részét képezi az egészséges női test működésének, akár tetszik, akár nem. Ha komoly fájdalmakkal jár, az kezelhető, de nem úgy, hogy megszüntetik teljesen a vérzést.
Művi meddővé tétel csak a petevezeték elkötését jelenti, a menstruációt nem érinti.
A menstruációt hormonháztartásra ható gyógyszerekkel fel lehet függeszteni, vagy műtét útján, méheltávolítással véglegesen megszüntetni. Ennek azonban megvannak a kritériumai, csak úgy nem hozzáférhető egyik módszer sem.
Ha te vagy a súlyosan dysmenorrheás lány, írtuk már párszor, hogy vizsgáltasd ki magad endometrosis irányába.
Nem tettem fel erről soha kérdést, szóval biztos nem én vagyok az
27 vagyok, nem szeretnék se kapcsolatot, se gyereket. Ez egy nagyon átgondolt döntésem.
a megszakítás nélküli fogamzásgátlószediés miatt elvileg csak pecsételésed lesz néha. ennek a mellékhatásairól persze orvost kérdezz, úgyis ő írja fel.
a másik hormonos lehetőség a mirena vagy más hormonos spirál. sokan arról számolnak be, hogy fokozatosan teljesen elmarad a vérzés.
engem amúgy megnyugtat, hogy van, pedig én se tervezek gyereket.
Dönthet a saját teste felől, az orvos viszont gyógyításra, nem pedig indokolatlan csonkításra tett esküt. A tb sem köteles ezt finanszírozni.
Kérdező, ha nem akarsz gyereket, akkor ne szexelj, vagy használj valamilyen fogamzásgátló módszert, válogathatsz köztük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!