Mélyvénás trombózis mennyire jár erős lábfájdalommal?
Fogamzásgátlót szedek már egy éve, és gyakran zsibbad/fáj a lábam,félek a tabletta mellékhatásaitól, ezért érdekelnének a tapasztalatok( akinek már volt).
Illetve nem tudom milyen orvoshoz lehet fordulni a problémával,mivel nem biztos nem-e ortopédiai..
Nekem 19 évesen volt a bal lábamban; azért is mentem orvoshoz vele, mert elég jellegzetes tünetek jelentkeztek, tehát fekve egyáltalán nem fájt, viszont állva elég kellemetlen, feszítő fájdalmat éreztem. De persze ez függ attól is, hogy mekkora eret érint az elzáródás; valakinek bedagad/bevörösödik a lába, sokkal erősebb fájdalommal is járhat.
A legegyszerűbb, ha a háziorvosodtól kérsz egy beutalót a legközelebbi hematológiára, ők kérhetnek ilyen vizsgálatokat, bár nem tudom, hogy csak így, kérésre elvégzik-e; ezt általában csak igazolt trombózis után szokták csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!