Mi ez a PCO-szindróma?
Szia
A PCOS egy anyagcsere zavar, nekem is ilyen van. Kis ciszták vannak a petefészkeiden, ez pedig akadályozza a tüszőrepedést. Ha nem kezelik, lehet később majd nem tudsz teherbe esni, vagy csak nehezen. De még sok "jó" hatása van mint a szőrösödés, férfias típusú kopaszodás, problémás bőr, persze lehet van aki szerencsésebb és nem érinti ilyen tünet, rám mind lesúlytott.
Kezelése: én gyógyszert nem kaptam. Diétázni kell, tehát a szénhidrátot mellőzni kell, amennyire lehet és heti 3x 40 percig mozogni.
Javaslom, hogy azért olvasgass a neten, minél alaposabban, mert sok mindent tudhatsz még meg.
Ajánlom még ezt a Facebook csoportot:
PCOS Alapítvány - PCOS / IR hitelesen - A csoportleírásban sok hasznos link van, és tájékoztató. Január 5-ig egyébként inaktív, karácsonyi szünetet tartanak, addig nincs tagfelvétel.
[link] - itt is nézelődhetsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!