Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Méhnyakrák elleni védoltás....

Méhnyakrák elleni védoltás. Tényleg így van? (bővebb. lent)

Figyelt kérdés

Azt hallottam, hogy van külön szüzeknek oltás, és van külön szexuális életet élő nőknek is ellenszer.Ez igaz?Vagy csak tévhit?

A másik pedig, hogy: igaz-e, hogy, aki pl. megkapott már 2-őt a 3-ból, az addig nem szexelhet, csak akkor, ha már megkapta a harmadikat is.?!

Előre is köszönöm a válaszokat! :)

2010. márc. 23. 16:23
 1/4 anonim válasza:

Szerintem nincs külön vádőoltás..legalábbis én nem hallottam, tudtam róla.

Szexelni pedig lehet csak óvszerrel :)

2010. márc. 23. 16:37
 2/4 anonim ***** válasza:

Először is, az nem méhnyakrák, hanem HPV elleni oltás. A HPV a méhnyakrák egyik fő okozója, de rákot anélkül is lehet kapni, csak sokkal kisebb eséllyel.

Másodszor, nincs kétféle oltás külön. Egyféle oltás van, amiről azt ajánlják, hogy még szűzen kapják meg a lányok, mert akkor még biztos jókor van. De később is hasznos lehet, ha még nem kaptad el addig szexuális életed során a HPV-t.

2010. márc. 23. 16:37
 3/4 A kérdező kommentje:

Értem. :)

Elnézést a tévedésért!

És köszönöm a válaszokat! :)

2010. márc. 23. 18:38
 4/4 anonim ***** válasza:
51%
Egyébként tényleg nem ajánlatos szeretkezni fél évig, vagyis a 3. oltásig. ugyanis a hpv nem elsősorban a szexszel terjed,hanem már a környéki területek érintkezésekor is elkaphatod. ugyanakkor ha van barátod, szóval nem össze-vissza nemi életet élsz, akkor ha tudod, hogy ő nem hpv-s, nyugodtan lehet. nekünk ezt egy nőgyógyász mondta.
2010. márc. 23. 21:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!