Stressz lehet az oka a rendszertelen menstruációmnak?
Amióta elkezdtem menstruálni (kb 12 éves korom óta), mindig pontosan 4 hetente jött meg, viszont az utóbbi időben van, hogy néha 3 hétre, majd ismét 4 hétre jön meg. A mennyisége és erőssége állandó, csak különböző időpontokban jelentkezik. Gimnazista vagyok, az érettségi évében járok, és már a tavalyi év is elég húzós volt, rengeteg fontos dolgozat, előrehozott érettségi, nyelvvizsga, idén pedig a normál érettségi, szalagavató, témazárók, stb, és nagyon sok stressz ér. Ennek több tünete is van (például az enyhe nehézlégzés, ami szintén időszakos, a stressz mértékétől függően), ezért gondolom, hogy a ciklusomat is ez befolyásolja. Már írom egy ideje a menzesz kezdőnapjainak, és az elmúlt 9 hónapban 3x fordult elő, hogy a 3. hétre jött meg, utána ismét a 4.-re. Aggódnom kéne (újabb stresszforrás, haha), vagy "normális"?
Köszönöm előre is!
19/L
Köszönöm szépen a válaszodat!
Igyekszem majd jobban kezelni a stresszt, mert tudom, hogy a légzési nehézség nem normális! És később csak rosszabb lesz, főleg majd a munkámból kifolyólag... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!