Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Stressz lehet az oka a rendsze...

Stressz lehet az oka a rendszertelen menstruációmnak?

Figyelt kérdés

Amióta elkezdtem menstruálni (kb 12 éves korom óta), mindig pontosan 4 hetente jött meg, viszont az utóbbi időben van, hogy néha 3 hétre, majd ismét 4 hétre jön meg. A mennyisége és erőssége állandó, csak különböző időpontokban jelentkezik. Gimnazista vagyok, az érettségi évében járok, és már a tavalyi év is elég húzós volt, rengeteg fontos dolgozat, előrehozott érettségi, nyelvvizsga, idén pedig a normál érettségi, szalagavató, témazárók, stb, és nagyon sok stressz ér. Ennek több tünete is van (például az enyhe nehézlégzés, ami szintén időszakos, a stressz mértékétől függően), ezért gondolom, hogy a ciklusomat is ez befolyásolja. Már írom egy ideje a menzesz kezdőnapjainak, és az elmúlt 9 hónapban 3x fordult elő, hogy a 3. hétre jött meg, utána ismét a 4.-re. Aggódnom kéne (újabb stresszforrás, haha), vagy "normális"?

Köszönöm előre is!

19/L

2015. dec. 13. 22:18
 1/2 anonim ***** válasza:
Nem kell aggódnod, nekem egyszer munkahelyi stressz miatt elmúlt, majd 2 hétre rá jött meg ismét. Ami gázabb a nehézlégzés, volt olyan stressz az életemben, hogy majdnem megfulladtam emiatt, próbálj lassítani, ez nem játék. Mi lesz később az élet tele van "meglepetésekkel". Egy érettségi ahhoz képest csak belépő.
2015. dec. 13. 22:38
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszodat!

Igyekszem majd jobban kezelni a stresszt, mert tudom, hogy a légzési nehézség nem normális! És később csak rosszabb lesz, főleg majd a munkámból kifolyólag... :)

2015. dec. 13. 22:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!