Miért van ennyi terhesség fogamzásgátló mellett?
Ha valaki pontosan szedi, akkor nem esik teherbe.
Az esemény utáni tabletták viszont igen megbízhatatlanok, azt senkinek nem ajánlom, én azokról hallottam csupa rosszat.
Szerintem azok lesznek mellette terhesek akik nem rendesen szedik, kihagynak 2-3 szemet és ott a baba. Vagy hasmenésük van, hánynak, antibiotikum ezek mind gyengítik a hatását.
Én 10 éve szedem mert még nem akarunk gyereket, a 10 év alatt egyszer felejtettem el bevenni, nincs is nem kívánt terhesség. A 10-ből 9 szám pedig nem igaz.
Én Németországban élek és itt olyanról még nem hallottam, hoyg valaki rendesen szedte a fogamzásgátlót és mégis terhes lett - ez tipikusan magyar "szokás".
A hiba nem a gyógyszerben, hanem az alkalmazóban van, csak a legtöbben nem tudják, hogy pontosan kell(ene) szedni, ha más gyógyszert szed közben vagy esetleg hány, megy a hasa, akkor arra a hónapra nem véd a tabletta - ilyenkor azzal jonnek, hogy a 7 napos szünetben is véd, akkor közben miért ne müködne.
Ha valaki kellöen fegyelmezett módon szedi, akkor nem lesz mellette terhes.
Olyan nincs. Ugyanolyan 99,7%-osan jól véd mint az óvszer, csak kicsit jobban kell rá figyelni a mindennapokban, nem pedig csak akkor ha a dugás pillanata eljön.
Aki betartja a betegtájékoztatóban leírtakat az nem lesz terhes. Ha elfelejti bevenni, ha megy a hasa vagy olyan gyógyszert kap ami gyengíti a hatását és mellette nem alkalmaz más védekezési módszert, ahogy az a tájékoztatóban levan írva akkor nem szedi rendesen a tabit.
Aki ilyen apróságokat betart, annak nem lesz gyereke tabletta mellett.
Hogy azokat ne is említsük akik direkt "felejtik el" a gyógyszerüket.
a 6 7 és 9-es válaszoló prímán leírta az igazat!
Annyit ne felejtsünk el egy jó kis orgazmus okozhat peterést és úgy teherbe lehet esni. De ez azért nem a gyakori verziók közé számít (nem akarom senki teljesítményét kétségbe vonni :) de azért nem mindennapi dologról van szó) Ez a 10-ből 9 nagyon sok! Ha tényleg ilyen lenne az arány már nem is használnának fogigátlót! De hát mit várunk amikor a többség ahelyett h megkérdezné az orvosát, a gyógyszerészt a patikában, esetleg venné a fáradtságot hogy elolvassa a tájékoztatót itt kérdezget. Félreértés ne essék nem baj ha kérdez, de a többség itt is laikus és miért könnyebb itt tájékozódni mikor az a nyomorult papír a dobozban van!
Annyi még hogy a pearl index szerint a tabletta legmegbízhatóbb, biztonságosabb mint az óvszer
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!